ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα Κοινωνικά της Φωνής των Αργυραδιτών



Αναδημοσιεύουμε τα "Κοινωνικά¨από το τελευταίο φύλλο (αρ. φ. 151 - Μάρτιος -Μάϊος 2019)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γεννήσεις

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 γεννήθηκε το δεύτερο αγοράκι του Παναγιώτη Στάθη και της Μαρίας Καββαδία του Σταύρου (Μαργαρίτη) και της Χριστίνας στο Μαιευτήριο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσει.

Βαπτίσεις
          Ο Αναστάσιος (Τάσος) Καλούδης και σύζυγός του Πολυξένη Αργυρού βάπτισαν το αγόρι τους την Κυριακή 19/5/2019 στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στςι Αργυράδες. Του εδόθη το όνομα Κωνσταντίνος.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσει.

Θάνατοι

Μια καλή Αργυραδίτισσα η Ελένη Καββαδία, χήρα Αλέξανδρου (Μπαρούτη) άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη 29 Γενάρη 2019 στις Αργυράδες, όπου κατοικούσε μόνιμα. Η Λένη έκλεισε ένα πολύχρονο κύκλο ζωής 90  ετών, αφού δημιούργησε με τον σύζυγό της Αλέξανδρο μια εξαιρετική οικογένεια και ευτύχησε να γνωρίσει εγγόνια και δισέγγονα. Εργατική γυναίκα, στήριγμα της οικογένειας  δούλεψε σκληρά από τα παιδικά της χρόνια μέχρι τα γεράματα. Μια γυναίκα που στα πιο δύσκολα χρόνια στεκόταν δίπλα και συμπαραστεκόταν σε κάθε γειτόνισσα σε εποχές που η αλληλεγγύη χαρακτήριζε τις ανθρώπινες σχέσεις.   Για αυτό και ήταν αγαπητή σε όλο το χωριό. 
Τα τελευταία χρόνια ήταν από τις μορφές που ξεχώριζαν στο Κατωχώρι που όλο και λιγοστεύει πληθυσμιακά. Η απώλεια της μεγάλη, όχι μόνο για την οικογένεια και τους συγγενείς, αλλά και για όλους όσοι τη γνώριζαν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες την Τετάρτη 30 Γενάρη και πλήθος κόσμου τη συνόδεψε στην τελευταία της κατοικία στο Νεκροταφείο Αργυράδων.


          Ο Καββαδίας Νικόλαος (Κατσούλα) απεβίωσε την Πέμπτη 11/4/2019 σε ηλικία 92 ετών στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα εδώ και χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του. Άνθρωπος ευγενής και με ήθος διατηρούσε για πολλά χρόνια τη γνωστή ταβέρνα στο Σαρόκο που ήταν σημείο αναφοράς για τους Αργυραδίτες, αλλά και γενικότερα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο Νίκος συμπαραστεκόταν με αγάπη, σαν δεύτερος πατέρας , στα παιδιά που έφευγαν από τις οικογένειές τους από το χωριό για να φοιτήσουν σε σχολεία της πόλης σε δύσκολες εποχές. Άνθρωπος εργατικός και τίμιος  ήταν πολύ αγαπητός σε όλη την Κέρκυρα. Μετά  τη συνταξιοδότησή του κατοικούσε στις Αργυράδες, στο χωριό που γεννήθηκε και αγάπησε. Τα τελευταία χρόνια ο θάνατος του αγαπημένου του γιου Ανδρέα τον συγκλόνι σε, αλλά  αντιμετώπιζε με καρτερία και αξιοπρέπεια κάθε δυσκολία.  Κηδεύτηκε την Παρασκευή 12 Απρίλη στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Η Αρσινόη (Νόη) Καββαδία σύζυγος Πολυβίου άφησε την τελευταία της πνοή στον Ποταμό Κέρκυρας που κατοικούσε μόνιμα εδώ και αρκετά χρόνια τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 σε ηλικία 88 χρονών. Η Νόη ήταν από τις Αργυραδίτισσες που ξεχώριζαν για την καλοσύνη και την ευγένεια της ψυχής. Μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο Πολύβιο που της συμπαραστάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή δημιούργησε μια ευτυχισμένη οικογένεια. Ανάθρεψαν με αρχές και ήθος τα δυο αγαπημένα τους παιδιά τον Γιώργο και τη Ζαχαρούλα.

 Εργατική πολύ μαζί με το σύζυγό της για πολλά χρόνια ξενητεύτηκαν στο  Βέλγιο, κόπιασαν για την οικογένειά τους και πρόκοψαν. Η Νόη ξεχώριζε για την κοινωνικότητά της, ήταν χαμηλών τόνων και πολύ αγαπητή για αυτό και η μνήμη της θα είναι παντοτινή  να μας θυμίζει την ευγένεια του χαρακτήρα της και την αγάπη για την οικογένεια. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες την  Πέμπτη 18 Απριλίου και πλήθος κόσμου τη συνόδεψε στην τελευταία της κατοικία στο Νεκροταφείο Αργυράδων.


Η Γκίνη Σοφία (Φωφώ), σύζυγος του Γεωργίου Μυρίλλα και αδελφή του «Δημάρχου» έφυγε πλήρης ημερών για το τελευταίο ταξίδι. Η Φωφώ ξεχώριζε για την καλοσύνη και την ευγένεια της ψυχής της. Αγαπητή και κοινωνική μοίραζε απλόχερα την αγάπη σε όσους τη συναναστρεφόταν. Ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Λευκίμμη. Εκεί άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών. Η κηδεία της τελέστηκε στο Νεκροταφείο Λευκίμμης την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Ο Βασίλης Κουλούρης (Μπατσίλης) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών την Κυριακή 28/4/2019. Ο Βασίλης κατοικούσε μόνιμα στην πόλη της Κέρκυρας και το ανθοπωλείο του ήταν σημείο αναφοράς. Εργατικός και τίμιος ασκούσε ευσυνείδητα το επάγγελμα του ανθοπώλη και είχε επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων στον Άη Γιώργη. Καλός άνθρωπος δημιούργησε μια εξαιρετική οικογένεια. Όμως ο σχετικά πρόσφατος, πριν από περίπου ένα χρόνο, θάνατος του γιου του Πόλυ τον εξουθένωσε ψυχικά και σωματικά. 
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη λύπη τόσο στην πόλη της Κέρκυρας, όσο και στο χωριό. Η κηδεία του  τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες την  Πέμπτη 2 Μαϊου 2019 και πλήθος κόσμου τον  συνόδεψε στην τελευταία του  κατοικία στο Νεκροταφείο Αργυράδων.


Στερνό ταξίδι για τον Διομήδη Καββαδία (Λάσκα) που έκλεισε έναν πολύχρονο κύκλο ζωής 90 χρόνων τη Δευτέρα 6/5/2019. Ο Διομήδης ήταν άνθρωπος αγαπητός σε όλο το χωριό και την ευρύτερη περιοχή. Δούλεψε σκληρά και τίμια μαζί με τη σύζυγό του για την μεγάλη και αγαπημένη οικογένειά που δημιούργησαν. Άνθρωπος με κοινωνική δράση, με δημοκρατικές αρχές και αξίες ενδιαφερόταν για τον τόπο και είχε εκλεγεί κοινοτικός σύμβουλος. Ξεχώριζε στην παρέα για τον χαρακτήρα του και για το χιούμορ. 

Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για την οικογένεια και τους συγγενείς, αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν. Έφυγε, όμως, «χορτάτος» από τη ζωή και όσο μεγάλωνε καμάρωνε τα παιδιά και τα εγγόνια του να προοδεύουν. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη 7 Μαϊου στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.




«Κάθε ανθρώπου ο θάνατος με φτωχαίνει,
Επειδή είμαι δεμένος με την ανθρωπότητα»
John Done

Η «ΦτΑ» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των εκλιπόντων.

Πτυχιούχοι – Νέοι επιστήμονες

Ο Σπύρος Καλούδης του Δημητρίου (Θρασύβουλου) και της Δέσποινας ολοκλήρωσε σε έξι χρόνια τις σπουδές του με επιτυχία και ορκίστηκε πτυχιούχος Ιατρός της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών . Η «ΦτΑ» συγχαίρει και εύχεται στον νέο επιστήμονα καλή σταδιοδρομία.