ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αδ. Γεωργιάδης - Κυβέρνηση: Στο σφυρί ο Ερημίτης, ενώ ως αντιπολίτευση διαφωνούσαν (ΒΙΝΤΕΟ)



Αδ. Γεωργιάδης - Κυβέρνηση: Στο σφυρί ο Ερημίτης, ενώ ως αντιπολίτευση διαφωνούσαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το Ελληνικό έρχεται και η ώρα του Ερημίτη και άλλων ακινήτων να βγουν στο σφυρί. Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και συνεχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ωστόσο η σημερινή κυβέρνηση διαφωνούσε με την ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη, όταν είναι στην αντιπολίτευση και κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατατοπιστικό το παρακάτω ρεπορτάζ του corfupress.com

 Γεωργιάδης: Μετά το Ελληνικό θα ξεκολλήσει (και) ο Ερημίτης

Για τις επενδύσεις που θα ακολουθήσουν το Ελληνικό είπε ότι θα ακολουθήσουν οι Κασσιόπη, Αφάντου και ΕΛΒΟ μετά το Ελληνικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για τις επενδύσεις σε Κασσιόπη, Αφάντου και ΕΛΒΟ ότι «με την ίδια ομάδα που αναλάβαμε να ξεκολλήσουμε την επένδυση στο Ελληνικό και την ξεκολλήσαμε, με την ίδια ομάδα ξεκινάμε, πάλι με εντολή του πρωθυπουργού, παραδείγματος χάριν με την Κασσιόπη που είναι μια άλλη μεγάλη εμβληματική επένδυση, την οποία συζητάμε εδώ και εφτά χρόνια. Η Κασσιόπη λοιπόν είναι η επόμενη, το Αφάντου της Ρόδου είναι η μεθεπόμενη και ξεκινάμε διαγωνισμό για την ΕΛΒΟ, όπου προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ο διαγωνισμός θα γίνει τον Σεπτέμβριο και αυτή τη φορά θα πετύχει. Διότι η διαφορά σήμερα είναι ότι οι επενδυτές που έρχονται καταλαβαίνουν ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά».

Να υπενθυμίσουμε πάντως, ότι για το θέμα του Ερημίτη, το τελευταίο διάστημα είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους, τόσο η ΝΟΔΕ Κέρκυρας όσο όμως και ο Νίκος Δένδιας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟΔΕ για Ερημίτη: Επιφυλάξεις για την επένδυση…

2 Ιαν 2019

Το κείμενο

Αρχές του 2019 και μπορούμε να θαυμάσουμε για άλλη μία φορά το μεγαλείο ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενός ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος σύγκρουση με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενός ΣΥΡΙΖΑ που είχε κηρύξει πόλεμο κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενός ΣΥΡΙΖΑ που καταργούσε τα ΣΔΙΤ, απόλυτο θύμα του οποίου έπεσε η Κέρκυρα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Καλώς ήρθατε λοιπόν κύριοι στην πραγματικότητα, όταν ξαφνικά φαίνεται ότι, περιέργως, συμφιλιωθήκατε με τους επιχειρηματίες, τους ιδιώτες και τους επενδυτές σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εγκρίνετε και προσφέρετε κρατική ενίσχυση στην επενδύτρια εταιρεία στον <<Ερημίτη>> για την δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου & για την δημιουργία μαρίνας, της τάξεως των € 4.161.105,95 και η ενίσχυση αυτή με την μορφή φοροαπαλλαγής!!!!!!!
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η φοροαπαλλαγή αυτή, η οποία υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ όπως ήδη αναφέρθηκε, αγγίζει περίπου το ¼ του προϋπολογισμού της όλης επένδυσης!
Που πήγε άραγε ο <<παλιός>> <<καλός>> ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φωνασκούσε κατά των ιδιωτών και ο οποίος <<θα χάλαγε τον κόσμο>> αν π.χ. περνούσε μία άλλη Κυβέρνηση ένα τέτοιο μέτρο, λέγοντας (σαν να το ακούμε…) ότι η κρατική αυτή ενίσχυση είναι χαριστική για τον επιχειρηματία και άλλα τέτοια;
Και εμείς δεν λέμε βέβαια ότι είμαστε αντίθετοι με τις επενδύσεις στον τόπο μας, με την ιδιωτική πρωτοβουλία και με τις θέσεις εργασίας, αλλά, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να είμαστε σκεπτικοί με ό,τι ακούμε και βλέπουμε, ειδικά όταν για την εξέλιξη της συγκεκριμένης επένδυσης έχει επανειλημμένως εκφράσει τις επιφυλάξεις του, και μάλιστα δημοσίως, ο πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής Κερκύρας (σήμερα Βουλευτής ΝΔ Β΄ Αθηνών) Νίκος Δένδιας.
Οι επενδύσεις είναι αυτονόητο ότι μας ενδιαφέρουν, αλλά με την τήρηση τέτοιων κανόνων που θα εξασφαλίζουν κέρδος για το ελληνικό δημόσιο και κέρδος για τις τοπικές κοινωνίες.

Παντιέρα Δένδια κατά παραχώρησης Ερημίτη: «Να παραμείνει Δημόσιο, καταστροφή αν κτιστεί»!


Και (όχι και τόσο) ξαφνικά, ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας, νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Νίκος Δένδιας, καλεί την κυβέρνηση να διώξει την NCH Capital από τον Ερημίτη και να πάρει πίσω την έκταση για να την αποδώσει στον κόσμο ώστε να… τη χαρεί η νεολαία!



Από υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων, πολέμιος της εκποίησης του Ερημίτη με το αίτημα να ακυρωθεί η πώληση στην NCH, να το πάρει πίσω το ΤΑΙΠΕΔ και να το αποδώσει στην τοπική κοινωνία ώστε να τον χαρούν οι πολίτες και η νεολαία της Κέρκυρας, εμφανίστηκε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας.
Πάντως, οι δηλώσεις δεν έπεσαν ως «κεραυνός εν αιθρία» αφού είχε ήδη δείξει τις προθέσεις του όταν τον Οκτώβριο δήλωνε προβληματισμένος από την αλλαγή των όρων της παραχώρησης.
Στη δήλωσή του στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ενδιαφέρον έχει το ότι επικαλείται αντιδράσεις «ξένων φίλων της Κέρκυρας» οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην εκστρατεία καθαρισμού που διοργάνωσε το κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης πριν από μερικές ημέρες.

Πλήρης διαφοροποίηση: «Καταστροφή αν κτιστεί»

Ενδεικτικό του μεγέθους διαφοροποίησης Δένδια από την επίσημη θέση του κόμματος στο οποίο είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, είναι ότι όχι μόνο αντιδρά στην αλλαγή όρων (υποστηρίζει ότι άλλο παραχώρηση χρήσης για συγκεκριμένο διάστημα και άλλο εκποίηση της ιδιοκτησίας), αλλά τώρα κάνει λόγο για καταστροφή για τον τόπο αν κτιστούν τα 37.000 τετραγωνικά μέτρα, όρος που ούτως ή άλλως, υπήρχε από την αρχή της προκήρυξης και, σίγουρα, την εποχή που ο ίδιος συμμετείχε στην κυβέρνηση!

Η δήλωση Δένδια

Στη δήλωσή του στο Δημόσιο Ραδιόφωνο (στην εκπομπή του Λυκούργου Σκιαδόπουλου), ο κ. Δένδιας αναφέρει: «Το να είναι μία έκταση εγκαταλελειμμένη και άχρηστη, αυτό δε βοηθάει. Όμως, αν υπάρχει δυνατότητα αυτή η έκταση να συντηρηθεί και να αποδοθεί σε μία νοήμονα χρήση σε όφελος των κατοίκων της περιοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής, αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Και υπάρχουν φίλοι της Κέρκυρας, ξένοι φίλοι της Κέρκυρας οι οποίοι ήταν παρόντες εκεί την Κυριακή. Οι οποίοι έχω την αίσθηση –δεν μπορώ να δεσμεύσω κανέναν- ότι είναι διατεθειμένοι σε περίπτωση που το ελληνικό κράτος απέδιδε τη χρήση στο κοινό, να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή τη δημιουργία μιας τέτοιας κατάστασης ώστε το κοινό πραγματικά, όχι απλώς να υπάρχει αυτή η έκταση παρατημένη αλλά να την απολαμβάνει υπό την αληθινή έννοια του δημόσιου χαρακτήρα της το κοινό και η νεολαία της Κέρκυρας. Και, βέβαια, μην κοροϊδευόμαστε, είναι προτιμότερη από οτιδήποτε άλλο. Θα πρέπει ο επενδυτής να αποχωρήσει, η έκταση να μεταβιβαστεί πίσω στο ΤΑΙΠΕΔ, και από εκεί και πέρα να χρησιμοποιηθεί με τον τρόπο που συζητήσαμε πριν. Ούτως ή άλλως, αφενός η διαδικασία πώλησης μετά τη μίσθωση, η διαδικασία απώλειας της κυριότητας 170 στρεμμάτων έναντι δύο εκατομμυρίων και το πλάνο αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης 37 χιλιάδων τ.μ. σύν τα υπόγεια, ο Θεός ξέρει πόσα σε αυτή την περιοχή, μόνο καταστροφή θα είναι για τον τόπο».

(Ακούστε το σχετικό απόσπασμα εδώ)

Αντιδρούν οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες περιουσιών λόγω… τιμών!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγοι και… αμελητέας επιρροής οι αλλοδαποί, κυρίως Βρετανοί, που διαθέτουν περιουσία και βίλες στην ευρύτερη περιοχή της Κασσιώπης και του Αγίου Στεφάνου και οι οποίοι αντιδρούν σφόδρα με το ενδεχόμενο να προχωρήσει η επένδυση. Πολλοί από αυτούς, εκ των οποίων ορισμένοι έχουν και… μεγάλα πορτοφόλια και κύρος, φέρονται να υποστηρίζουν –λένε πάντα οι πληροφορίες του CorfuPress.com- ότι ενδεχόμενη ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στην –πάλαι ποτέ προστατευόμενη λόγω Natura- έκταση αλλά και δεκάδων κτισμάτων για πώληση βιλών, θα υποβαθμίσει και θα μειώσει την αξία των περιουσιών της ευρύτερης περιοχής (οικόπεδα, βίλες) που, σήμερα είναι από τις ακριβότερες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Φατήρας: Στασιμότητα

Στην εξέλιξη της υπόθεσης του Ερημίτη μίλησε σήμερα επίσης στο Δημόσιο Ραδιόφωνο και ο πρόεδρος του συλλόγου Ερημίτη Πλους, Δημήτρης Φατήρας. Ο κ. Φατήρας χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την εξέταση των κινδύνων που μπορεί να υπάρξουν για την εθνική ασφάλεια με τη μεταφορά του ναυτικού φυλακίου. Ουσιαστική είναι και η εξέταση την έντασης του συλλόγου ως προς τον αποχαρακτηρισμό ως δασικής, της έκτασης του ναυτικού φυλακίου σε περίπτωση που αυτό μεταφερθεί από το σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Δένδιας στο ΣΚΑΙ τον Οκτώβριο

Δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που ο Ν. Δένδιας έχει αφήσει ερωτηματικά για την υπόθεση της επένδυσης – εκποίησης του Ερημίτη. Ο έχων διατελέσει βουλευτής Κέρκυρας, μόλις τον προηγούμενο Οκτώβριο, είχε δηλώσει στο ΣΚΑΙ σε τηλεοπτική εκπομπή ότι έχει πολλές επιφυλάξεις: «Και το κοιτάω. Γιατί έγινε συμπληρωματικός διαγωνισμός τώρα για το δικαίωμα επί της γης που θα έμενε στο ελληνικό δημόσιο. Και αλλάζει τελείως τη φιλοσοφία. Και επειδή κάτι δεν μου αρέσει, το κοιτάω νομικά. Προσφυγές υπάρχουν ήδη. Θέλω να πω ότι εμείς δεν είμαστε γενικά με σημαία που γράφει, μόνο επενδύσεις με κάθε όρο. Είμαστε επιλεκτικά υπέρ αυτών που δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας για τον Έλληνα πολίτη».

…Και η ερώτηση της Ν.Δ.

Πάντως, η τελευταία φορά που η Νέα Δημοκρατία πήρε ως κόμμα επίσημη θέση, ήταν στη Βουλή την ίδια περίοδο με την πρώτη δήλωση Δένδια, όταν και ο αρμόδιος τομεάρχης, βουλευτής Δωδεκανήσου Μ. Κόνσολας, κατηγόρησε την κυβέρνηση –με αφορμή τις αντιδράσεις Δήμου Κέρκυρας και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων απέναντι στην εκποίηση- ότι την ώρα που η χώρα αναζητά επενδύσεις, τίθενται εμπόδια στην υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης στον τουρισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα: «Σε μία συγκυρία που η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, υπάρχουν μηχανισμοί που συστηματικά θέτουν εμπόδια στην πραγματοποίηση επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Πρόσφατο παράδειγμα, η αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, με το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη (αμφότεροι προσκείμενοι στην κυβέρνηση) να επιχειρούν να εμποδίσουν την υλοποίηση μιας επένδυσης, που θα αναβαθμίσει τον τουρισμό μας και θα προσδώσει υπεραξία στην περιοχή. Η επένδυση αφορά σε υποδομές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με εξοχικές κατοικίες και μαρίνα. Έχει τις προδιαγραφές για να προσελκύσει τουρίστες υψηλού εισοδήματος, που είναι το μεγάλο ζητούμενο για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα αλλά και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις. Πέρα από την υπογραφή της σύμβασης, έχει ήδη εγκριθεί από το ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του ακινήτου και τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ταυτόχρονα, εγκρίθηκαν, τόσο η πολεοδομική μελέτη και η χωροθέτηση της μαρίνας, όσο και οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αφαλάτωσης από την οποία θα καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης των εγκαταστάσεων. Η δημοτική αρχή της Κέρκυρας, που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να εμποδίσει την υλοποίηση των έργων και τη σχεδιαζόμενη επένδυση. Με βάση τη σύμβαση, το αντίτιμο της παραχώρησης ανήλθε σε 23 εκ. ευρώ, ενώ η εταιρεία που πλειοδότησε θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 75 εκ. ευρώ και τα ⅔ του ακινήτου θα παραμείνουν προσβάσιμα στο κοινό».
CorfuPress.com -Παρασκευή 11 Μαΐ 2018

Ερημίτης: Ο Δένδιας «αδειάζει» ΝΟΔΕ Ν.Δ., Σπύρου και Μ. Κόνσολα!


Αλλαγή στάσης με στροφή 180 μοιρών πήρε η Νέα Δημοκρατία όσον αφορά στο θέμα της «επένδυσης» στον Ερημίτη, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται από όσα δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας στο ΣΚΑΙ.



Ο έχων διατελέσει βουλευτής Κέρκυρας στο παρελθόν, ερωτώμενος από τους παρουσιαστές της εκπομπής «Αταίριαστοι| αν η Ν.Δ. είναι υπέρ των επενδύσεων σε κάθε περίπτωση χωρίς να λαμβάνει υπ΄ όψιν περιβαλλοντικά ή άλλα ζητήματα που προκύπτουν απέναντι στην ελληνική νομοθεσία, όπως τουλάχιστον την κατηγορεί η κυβέρνηση, υποστήριξε ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση υπέρ κάθε επένδυσης καθώς υπάρχουν επενδύσεις για τις οποίες υπάρχουν επιφυλάξεις: «Εχω πολλές επιφυλάξεις για αυτή την επένδυση. Και το κοιτάω. Γιατί έγινε συμπληρωματικός διαγωνισμός τώρα για το δικαίωμα επί της γης που θα έμενε στο ελληνικό δημόσιο. Και αλλάζει τελείως τη φιλοσοφία. Και επειδή κάτι δεν μου αρέσει, το κοιτάω νομικά. Προσφυγές υπάρχουν ήδη. Θέλω να πω ότι εμείς δεν είμαστε γενικά με σημαία που γράφει, μόνο επενδύσεις με κάθε όρο. Είμαστε επιλεκτικά υπέρ αυτών που δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας για τον Έλληνα πολίτη».




Το ανακάλυψε μήνες μετά την αλλαγή των όρων…

Ας σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας προχώρησε σε αυτή τη δήλωση πολλούς μήνες μετά από την αλλαγή των όρων της σύμβασης, που ισχύει τουλάχιστον από την προηγούμενη Άνοιξη.

…αλλά δεν το ανακάλυψαν ακόμα άλλα στελέχη!

Όλο αυτό το διάστημα, τόσο από πλευράς της ΝΟΔΕ του κόμματος στην Κέρκυρα, με δηλώσεις του πρώην Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου αλλά και με ερωτήσεις άλλων «γαλάζιων» βουλευτών στη Βουλή, εξαπολύεται επίθεση κατά κυβέρνησης και παραγόντων της Αυτοδιοίκησης σε Κέρκυρα και Ιόνια, που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, για επιχείρηση εκδίωξης του επενδυτή από τον Ερημίτη!

Τι έγραψε η ΝΟΔΕ πριν από μερικές εβδομάδες

Μόλις προ μερικών εβδομάδων, αμέσως μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο νησί για τη διακυβερνητική μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας, η τοπική ΝΟΔΕ, σε ανακοίνωσή της εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού αλλά και του Περιφερειάρχη και του Δήμαρχου υποστηρίζοντας ότι τάσσονται απέναντι σε ιδιωτικές επενδύσεις φωτογραφίζοντας τον Ερημίτη: «Οι τοπικοί άρχοντες τάσσονται με περισσό θράσος απέναντι σε ιδιωτικές επενδύσεις, που ή ίδια η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ψήφισε και αποδέχτηκε, ναρκοθετώντας οι ίδιοι την ανάπτυξη στον τόπο μας».
Προφανώς, κανείς δεν… ενημέρωσε την τοπική Νέα Δημοκρατία από τα κεντρικά της γραφεία ότι… άλλαξε η στάση του κόμματος και τα εν Κέρκυρα στελέχη έμειναν να υπερασπίζονται μόνοι τους τις παλιές θέσεις!

Άλλα ο Δένδιας, άλλα ο Κόνσολας!

Το αλαλούμ που επικρατεί εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται και μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Μάριος Κόνσολας μόλις ένα μήνα πριν και η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ίδιου του τού κόμματος δήλωσε στο ΣΚΑΙ!
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης , ο βουλευτής Δωδεκανήσου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι την ώρα που η χώρα αναζητά επενδύσεις, τίθενται εμπόδια στην υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης στον τουρισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα: «Σε μία συγκυρία που η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, υπάρχουν μηχανισμοί που συστηματικά θέτουν εμπόδια στην πραγματοποίηση επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Πρόσφατο παράδειγμα, η αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, με το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη (αμφότεροι προσκείμενοι στην κυβέρνηση) να επιχειρούν να εμποδίσουν την υλοποίηση μιας επένδυσης, που θα αναβαθμίσει τον τουρισμό μας και θα προσδώσει υπεραξία στην περιοχή. Η επένδυση αφορά σε υποδομές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με εξοχικές κατοικίες και μαρίνα. Έχει τις προδιαγραφές για να προσελκύσει τουρίστες υψηλού εισοδήματος, που είναι το μεγάλο ζητούμενο για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα αλλά και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις. Πέρα από την υπογραφή της σύμβασης, έχει ήδη εγκριθεί από το ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του ακινήτου και τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ταυτόχρονα, εγκρίθηκαν, τόσο η πολεοδομική μελέτη και η χωροθέτηση της μαρίνας, όσο και οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αφαλάτωσης από την οποία θα καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης των εγκαταστάσεων. Η δημοτική αρχή της Κέρκυρας, που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να εμποδίσει την υλοποίηση των έργων και τη σχεδιαζόμενη επένδυση. Με βάση τη σύμβαση, το αντίτιμο της παραχώρησης ανήλθε σε 23 εκ. ευρώ, ενώ η εταιρεία που πλειοδότησε θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 75 εκ. ευρώ και τα ⅔ του ακινήτου θα παραμείνουν προσβάσιμα στο κοινό».

Σημείωμα του CorfuPress

Παρότι αποφεύγουμε να απαντήσουμε σε κακεντρέχειες και συνάμα να ευλογούμε τα γένια μας, όπως άλλοι πράττουν, δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε ότι την εξέλιξη, δυσμενή για τα συμφέροντα του κερκυραϊκού λαού, της μετατροπής της «επένδυσης» στον Ερημίτη σε real estate είχαμε επισημάνει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο CorfuPress. Τότε, όταν δηλαδή έγινε η παρουσίαση της εταιρείας για τις προθέσεις της, κάποιοι καμώνονταν πως δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν, δεν είδαν… Τώρα που τα λέει και ο Νίκος μήπως κατάλαβαν;

CorfuPress.com -Σάββατο 07 Οκτ 2017