ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

275.100 € για το γήπεδο Αγ. Νικολάου!


275.100 € για το γήπεδο Αγ. Νικολάου!

Πολύ καλά νέα για τον Κεραυνό Αγίου Νικολάου, την ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Κορισσίων, αλλά και του νησιού. Όπως μας ενημερώνει το πολύ καλό σάιτ του Κεραυνού Αγίου Νικολάου με αναλυτικό και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ, το  γηπέδο Αγ. Νικολάου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι στο τελευταίο στάδιο της ανάθεσης. Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 275.100 € που αφορά το έργο "Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Κορισσίων".

Αναφέρεται συγκεκριμένα: "Τα νέα που μας έφερε ο νέος χρόνος ήταν παραπάνω από ευχάριστα. Στην Κοπή της Πίτας στα γραφεία της ομάδας μας παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νότιας Κέρκυρας κ. Νίκος Κουρτέσης, ο οποίος μας ανακοίνωσε και επίσημα πλέον ότι το έργο της επισκευής του γηπέδου Αγ. Νικολάου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι στο τελευταίο στάδιο της ανάθεσης.

Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 275.100 € που αφορά το έργο "Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Κορισσίων". Στην ίδια απόφαση χρηματοδοτούνται επίσης έργα βελτίωσης των γηπέδων στις δημοτικές ενότητες Κερκυραίων και Φαιάκων.

Το επόμενο βήμα είναι να ψηφιστεί το έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνει η δημοπρασία του. Μοναδικό εμπόδιο είναι ότι το έργο αφορούσε τον παλιό Δήμο Κέρκυρας, ενώ τώρα αφορά τους Δήμους Κεντρικής Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει βούληση για να υπερκεραστεί αυτό το ασήμαντο κόλλημα!!"

Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.






Το γήπεδο Αγ. Νικολάου είναι ένα από τα παλαιότερα γήπεδα της περιοχής, το όποιο εξυπηρετούσε τότε 3 ομάδες. Το 2004 σταμάτησε να λειτουργεί όταν και μπήκε στο πρόγραμμα "Αθήνα 2004" για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν ήταν:
1) διαπλάτυνση του αγωνιστικού χώρου,
2) νέα περίφραξη (τοιχία κτλ) και
3) νέα σύγχρονα αποδυτήρια.
Για το έργο αυτό δαπανήθηκαν περίπου 115.000 € .

Από τότε το γήπεδο παραμένει ανενεργό καθώς το μόνο που λείπει είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας.


Γήπεδο Αγ. Νικολάου 2007

Γήπεδο Αγ. Νικολάου 2019

Ως Κεραυνός Αγ. Νικολάου χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι' αυτή την απόφαση και καλούμε τους αρμόδιους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, πριν την διορία της 31/12/2020, για να μην πάει χαμένη η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο και για να αποκτήσει ξανά η περιοχή έναν σύγχρονο χώρο άθλησης, ένα γήπεδο που θα φέρει ζωή και ανάπτυξη!