ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα: Μια εξαιρετική παράσταση στις Αργυράδες – Φωτορεπορτάζ Κ. Γ. Καλούδη

    


Για ποιον χτυπάει η καμπάνα: Μια εξαιρετική παράσταση στις Αργυράδες – Φωτορεπορτάζ Κ. Γ. Καλούδη
       
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠAEI H  ΚΑΜΠΑΝΑ

Των BILLY VAN ZANDT & JANE  MILMORE

Είναι πλέον καθιερωμένο την περίοδο του χειμώνα,  που έχουν ελεύθερο χρόνο  από της καλοκαιρινές ασχολίες τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου  Αργυράδων,  να  μας παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις.     Έπειτα από τη παιδική παράσταση στα τέλη του Δεκεμβρίου με τον ΣΚΡΟΥΤΖ  του  Κάρολου Ντίκενς,  παίχτηκε το έργο των Billy Van Zandt & Jane Millmore,  PLAYING DOCTOR, Ελληνικός τίτλος ¨ Για ποιον χτυπάει η καμπάνα ¨,  ένα έργο αξιόλογο αλλά και με απαιτήσεις. 
 
Είναι μια φάρσα που έχει να κάνει με την αρρωστημένη  εμπιστοσύνη που έχουν ορισμένοι  γονείς  στα παιδιά τους.

Οι γονείς του  Πήτερ  τον έστειλαν να σπουδάσει γιατρός παρέχοντάς του τα πάντα, εκτός της παρουσία τους. Πέρασαν οκτώ χρόνια για να τον επισκεφτούν και αυτό για να δουν και να καμαρώσουν το ιατρείο του και να τον συγχαρούν.  Όταν ο Πήτερ μαθαίνει πως θα έρχονταν οι γονείς του πανικοβάλλεται.  Έπρεπε κάτι να κάνει να τους δείξει πως όντως είχε σπουδάσει γιατρός. Απεναντίας αυτός έτρωγε τα χρήματα που του έστελναν για τις σπουδές, με τις παρέες του. Σε αυτές τις παρέες εναπόθεσε τις ελπίδες του  για  να ξεγελάσει τους γονείς του.  Ειδικά στο συγκάτοικό του τον Τζίμη που ήταν ηθοποιός  και τη γραμματέα του Μαξ.   

 Ολόκληρο θέατρο έστησαν   από την μια μέρα στην άλλη,  ετοιμάζοντας ένα ιατρείο. Με βαλτούς ασθενείς κατάφερναν στην αρχή να ξεγελάσουν τους γονείς του.  Αυτό το πέτυχε κατά κάποιον τρόπο χάρη στην ικανότητα ηθοποιίας του  Τζίμη που έπαιξε διάφορους ρόλους, υποδύοντας  τον ασθενή ή το τρελό, ή τον τυφλό.   Αυτό δεν κράτησε για πολύ. Κάποια στιγμή ο πατέρας του Τζίμη κατάλαβε το  θέατρο που  τους έπαιζαν και εκεί  το παιγνίδι σταμάτησε.  Ως εκείνη την ώρα η μαμά του Τζίμη,  που καμάρωνε για το  γιο της, έδειξε να σοκάρεται. Δεν άργησε όμως να συνέλθει και αγκαλιάζοντας το γιο της τον συγχάρηκε για την απόφαση του να γίνει συγγραφέας.  Άραγε ήταν αληθινή η χαρά της ή ήταν ένας τρόπος να πικάρει τον άντρας της στον οποίο  ποτέ δεν  έριχνε δίκιο;




Θα μπορούσαμε να πούμε πως το έργο ήταν πολύ απαιτητικό. Οι γρήγορες εναλλαγές κωμικών καταστάσεων απαιτούν    ιδιαίτερη προσοχή για να αποδοθούν ομαλά.  Πως δεν ταίριαζαν οι ηλικίες των ηθοποιών με τις ηλικίες των προσώπων του έργου.  Όμως αυτό δεν μειώνει καθόλου το αποτέλεσμα, που ήταν αξιοπρεπέστατο. Εκείνο που μας χαροποιεί κάθε φορά και περισσότερο   είναι η παρουσία πολλών φίλων από τα γειτονικά χωριά ακόμη και από την πόλη.   Το ότι Στην παράσταση συμμετέχουν και ηθοποιοί από Λευκίμμη και Άγιο Ματθαίο, είναι απόδειξη  πως το θεατρικό τμήμα έχει πλέον επεκταθεί πέρα από τα στενά όρια του χωριού μας.  Κάθε φορά είναι σαν πανηγύρι και αυτό πρέπει να το στηρίξουμε με  ψυχή και με καρδιά.  Γενικά είδαμε μια όμορφη παράσταση  που ίσως θα ήταν ακόμη καλύτερη για κάποιους,  αν δεν είχε μια κάποια υπερβολή.   Το θέατρο ήταν γεμάτο και αυτό είναι μια απόδειξη πως ο κόσμος το χρειάζεται.
Η σκηνοθεσία του Σωτήρη Γιαννούλη άψογη. Το σκηνικό  του Νίκου Καλούδη φανταστικό, όπως και η μουσική του Σάκη Καββαδία και οι φωτισμοί του Μιχάλη Γκίνη.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Πήτερ: Γιάννης Γιαννιώτης

   
Μαξ: Βαρβάρα Σεβδαγιάν

Τζίμυ: Κώστας Καββαδίας

 Μωρήν: Έλσα  Σαμοϊλη 

Τζανέτ: Μποριάνα Βασιλίεβα

Χάρυ: Ηλίας Λουμάκης

Ρόμπερτ: Σωτήρης  Γιαννούλης 
 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σωτήρης Γιαννούλης

ΣΚΗΝΙΚΑ/ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:  Νίκος Καλούδης 

ΜΟΥΣΙΚΗ: Σάκης Καββαδίας

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Gabriela Cabadoba

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Μιχάλης Γκίνης   

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Nora Djiubiel

ΗΧΟΣ: Predrag Drakulovic,  Κων/να Καπέλη

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ:   Άγγελος Καββαδίας. 

























Να ευχηθούμε Καλή χρονιά και πάντα το καλύτερο για τον τόπο μας.                                                 

Κ. Γ. Καλούδης