ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αντιδράσεις από την ανήκουστη απόφαση Υδραίου για τη μετονομασία του Δήμου - Γ. Μαχειμάρης: «Δεν είμαστε υποδεέστεροι».



Αντιδράσεις από την ανήκουστη απόφαση Υδραίου για τη μετονομασία του Δήμου - Γ. Μαχειμάρης: «Δεν είμαστε υποδεέστεροι».

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Μ. Υδραίου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Βορρά Γιώργου Μαχειμάρη αναφορικά με το θέμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σήμερα για αλλαγή του ονόματος του του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε «Κερκυραίων και Διαποντίων».
Άμεσα το www.argyrades.gr  είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Απίστευτα διχαστική η απόφαση … Πρώτα από όλα διαχωρίζονται οι ίδιοι οι Δημότες του μέχρι τώρα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε δυο κατηγορίες. Στους Κερκυραίους και στους Διαπόντιους, οι οποίοι κατά την Μ. Υδραίου και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι Κερκυραίοι! Άλλοι οι Κερκυραίοι και άλλοι οι Διαπόντιοι! Τόσο απλά!
Ύστερα οι Κερκυραίοι του Βορρά και οι Κερκυραίοι του Νότου δεν είναι …γνήσιοι Κερκυραίοι, κατά τη Μ. Υδραίου και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.  Θα πρέπει να έχουν τον προσδιορισμό Βόρειοι ή Νότιοι. Αυτό και αν είναι διαίρεση και διάκριση. … Μανταμοσουσουδιές που χωρίζουν το νησί σε πρωτευουσιάνους και χωριάτες. Ολοταχώς πορεία προς τα πίσω! Σκληρή γραμμή στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής ενάντια σε λαϊκά δικαιώματα και διεκδικήσεις, κλειστός δήμος των ολίγων, υπερασπιστής των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας!

Άμεση και η αντίδραση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας. Ο κ. Μαχειμάρης μιλώντας στο CORFUTV τόνισε ότι: «πως μπορούν να κοιμούνται ήρεμοι; Μας χώρισαν σε νότιους και Βόρειους και θα αντιδράσουμε με όλα τα μέσα τα νόμιμα. Δείχνει για ακόμα μια φορά ότι μας αντιμετωπίζουν κατώτερα.

Θα πάρουν όλοι σκληρή απάντηση και η Δήμαρχος που φαίνεται ότι  “τραβάει αλλού το καρό” αλλά και όσοι παρασύρθηκαν.

Τι είμαστε εμείς; Δεν είμαστε Κερκυραίοι; Έχουμε τόσα προβλήματα και αυτές οι ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα».
Από την πλευρά του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας καμιά αντίδραση μέχρι στιγμής. Γιατί άραγε; Μήπως οι κομματικές φιλίες είναι υπεράνω των συμφερόντων του τόπου έτσι που να δικαιολογείται ο μεγαλοϊδεατισμός και ο αυταρχισμός της Κυρίας Μ. Υδραίου;

 Να θυμίσουμε, τέλος ότι η αλλαγή ονομασίας  θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, και στη συνεχεία ι να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα. Ίσως η κυρία Υδραίου να έχει τις διασυνδέσεις και να περιμένει τυπικά την επικύρωση. Θα την αφήσουμε έτσι να αυθαιρετεί και να διχάζει τους Κερκυραίους;