ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Βγάζουν στο σφυρί και σχολικά κτίρια;



Με το νόμο για πέρασμα - ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ κλπ περνάνε και τις κτιριακες υποδομές του ΟΣΚ.
Αυτό αφορά περίπου 2000 σχολικά κτίρια (τα κλειστά και αρκετά που λειτουργούν κανονικά αλλά τα έχει χρηματοδότησει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) και επίσης τα οικόπεδα για ανέγερση σχολείων.

Δηλαδή μπορούν να πουλήσουν τα σχολεία που χουν κλείσει, τα οικοπεδα, ίριαακόμη και τα σχολεία που είναι ανοιχτά και να τα βάλουν να πληρώνουν νοίκι (όπως έχει γίνει άλλωστε και με τα Υπουργεία, που πλέον πληρώνουν νοίκι για πρώην ιδιόκτητα κτίρια!)

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ «ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ» ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.Δ.Η.Σ.
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,
ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΤ.ΥΠ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  στην εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.
Φαβιέρου  30 - Τ. Κ.  10438  Α Θ Η Ν Α – Τηλέφωνα : 210.5272443 –  210.5272477
                FAX: 210.5272553 e-mail: somateio@ktyp.gr και dandoulakism@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκφράζει την αγανάκτηση των εργαζομένων διότι βρισκόμαστε και πάλι στο στόχαστρο για ένταξη στο λεγόμενο υπερταμείο-προθάλαμο ιδιωτικοποιήσεων και πιο συγκεκριμένα στην Ε.Δ.Η.Σ. (Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών), στο πολυνομοσχέδιο με τα «προαπαιτούμενα» της Τρόϊκας.
Θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση και κερδοσκοπική εκμετάλλευση της περιουσίας, του έργου και των υπηρεσιών του μοναδικού τεχνικού φορέα του Δημοσίου για τη Σχολική στέγη, τις υποδομές Υγείας, Δικαιοσύνης και άλλα δημόσια κτίρια.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους υπουργούς και τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις. ΚΑΛΟΥΜΕ τις συλλογικές οργανώσεις και φορείς που εκπροσωπούν τους χρήστες των έργων και των υπηρεσιών μας, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στους παραπάνω σχεδιασμούς, γιατί προφανώς το έργο που παρέχουμε στη κοινωνία δεν μπορεί να μετρηθεί με «κέρδη και ζημίες».
Σε αυτά τα πλαίσια η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
1.   Την πραγματοποίηση ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ από τις 1 μμ. ως το τέλος του ωραρίου και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
2. 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου με τα «προαπαιτούμενα» και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
3. Συνέχιση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ για λήψη αποφάσεων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της περιουσίας, του έργου και των υπηρεσιών
σημαντικών φορέων του Δημοσίου όπως οι Κτιριακές υποδομές



Για το Δ.Σ. του Σωματείου