ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Θα παραιτηθεί κανείς ή έστω θα ζητήσει συγνώμη από τους Λευκιμμιώτες και τη Νότια Κέρκυρα μετά από το έγγραφο – φωτιά για τον ΧΥΤΑ;



Θα παραιτηθεί κανείς ή έστω θα ζητήσει συγνώμη από τους Λευκιμμιώτες και τη Νότια Κέρκυρα μετά από το έγγραφο – φωτιά για τον ΧΥΤΑ;
Αν είχαν τσίπα τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι της πολιτείας και διάφοροι αρμόδιοι και αναρμόδιοι που ήθελαν εκβιαστικά και παράνομα να λειτουργήσει ο ακατάλληλος ΧΥΤΑ (τις … μονές μέρες) και ΧΥΤΥ (τις …ζυγές) Λευκίμμης, θα είχαν παραιτηθεί ή τουλάχιστον θα ζητούσαν μια συγνώμη μετά το έγγραφο- φωτιά  της Δ/νσης Περιβάλλοντος για τον ΧΥΤΥ Νότου, όπου αποκαλύπτει αυτό για το οποίο αγωνίζονταν οι Λευκιμμιώτες και οι κάτοικοι Νότιας Κέρκυρας υφιστάμενοι τα πάνδεινα από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. Από αποκλεισμούς σε μια ΜΑΤοφρουρούμενη Λευκίμμη, ξυλοδαρμούς, τραυματισμούς μέχρι δικαστικές διώξεις. Ότι δηλαδή ο ΧΥΤΑ λειτουργεί παράνομα! Ποτέ δε λειτούργησε νόμιμα!

 Στο έγγραφο που εξέδωσε η διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις 20 Ιανουαρίου του 2020 προς τον ΣΥΔΙΣΑ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο ΧΥΤΥ ΝΟΤΟΥ δεν είναι νόμιμος αποδέκτης απορριμμάτων και ουδέποτε από τον Ιούνιο του 2019 λειτούργησε νόμιμα . Ως εκ τούτου καλεί τους αρμόδιους στην άμεση αποκατάσταση του ειδάλλως θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα εκ του νόμου με την πάροδο ενός μηνός!

Μεταξύ άλλων αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Σας υπενθυμίζουμε ότι στη Λευκίμμη και συγκεκριμένα στη θέση Μισοραχιά ο χώρος που βρίσκονται εναποτειθεμένα δεματοποιημένα απορρίμματα δεν λειτουργεί σύμφωνα προς τι ισχύουσες διατάξεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των καταγεγραμμένων ελλείψεων των ελεγκτών της Υπηρεσίας μας. Ακολούθως θα πρέπει να επανέλθετε υποβάλλοντας τεκμηριωμένο αίτημα του φορέα σας προς την υπηρεσία μας, προκειμένου εκ νέου να εξεταστεί η χορήγηση έγκρισης λειτουργίας του χώρου ως ΧΥΤ ακολούθως προς τα προαναφερόμενα και τις κατ’ επανάληψη υποδείξεις μας. Από τα ανωτέρω τεκμηριώνεται ότι ποτέ ως σήμερα ο εν λόγω χώρος δεν έχει λειτουργήσει ως νόμιμος αποδέκτης απορριμμάτων και για τον λόγο αυτό σας καλούμε να συμμορφωθείτε προς τα νομίμως ισχύοντα. Σας διευκρινίζουμε ότι σε περίπτωση απράκτου παρέλευσης ενός μηνός θα προβούμε στις κατά νόμο ενέργειες». (Οι υπογραμμίσεις δικές μας).