ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Γαλλία: Νέες διαδηλώσεις Κίτρινων Γιλέκων - Με χημικά επιτέθηκε η Αστυνομία (Videos)


Γαλλία: Νέες διαδηλώσεις Κίτρινων Γιλέκων - Με χημικά «απάντησε» η Αστυνομία (Videos)

Εικοστή τρίτη ημέρα απεργιών στη Γαλλία με τους απεργούς να απορρίπτουν την …έκκληση του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για ανάπαυλα των κινητοποιήσεων τις μέρες των γιορτών. Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε όλη τη Γαλλία ενάντια στις νέες ανατροπές με τις οποίες η κυβέρνηση Μακρόν αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις, χτυπά τον ίδιο τον δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

Στις 9 Γενάρη έχει οριστεί νέα «μέρα κινητοποίησης» με διαδηλώσεις, ενώ σε πολλούς τομείς και χώρους συνεχίζονται πολυήμερες απεργίες, μετά και από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας (UD 13 CGT), με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, καλούσε σε πολύμορφη κλιμάκωση του αγώνα για την απόσυρση της μεταρρύθμισης. Στις 2 Γενάρη καλεί σε νέα περιφερειακή σύσκεψη για τη συνέχιση του αγώνα. Στις 9 Γενάρη καλεί στην πανεθνική «μέρα κινητοποίησης» και σε απεργία, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Οτ Καναμπιέρ. Ενώ και την επομένη, 10 Γενάρη, καλεί σε νέα 24ωρη απεργία αλλά και «πρωτοβουλίες μέσα στα εργοστάσια και τις πόλεις της Μπους ντι Ρον».

Δυναμικά συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε κλάδους όπως η Χημική Βιομηχανία. Μετά από συνέλευση των απεργών αποφασίστηκε η διακοπή της παραγωγής στο διυλιστήριο της «Total» στην περιοχή Γκρανπουί. Αντίστοιχες αποφάσεις υπάρχουν και για άλλους μεγάλους χώρους του κλάδου, όπως το διυλιστήριο της «PetroIneos» στο Λαβερά, όπου η παραγωγή φτάνει τα 210.000 βαρέλια τη μέρα.

Στις Συγκοινωνίες, στα συνδικάτα των σιδηροδρομικών παραμένουν σημαντικά τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, σε τομείς όπως τα τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV), αλλά και το μετρό στο Παρίσι.

«Πρωτοφανές κλίμα αλληλεγγύης»

Από τη μεριά της η κυβέρνηση κλιμακώνει τη συκοφάντηση των απεργών, με τους υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον Μακρόν να ζητά «εκεχειρία» από …«σεβασμό για τις οικογένειες και την οικογενειακή ζωή». Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες για συκοφάντηση των αγώνων και δημιουργία κλίματος «κοινωνικού αυτοματισμού» ώστε να στραφεί η μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, μεγάλο τμήμα της γαλλικής κοινωνίας δείχνει πρωτόγνωρη αλληλεγγύη.

Σημαντικό εργαλείο για τον αγώνα αποδεικνύεται η δημιουργία διαδικτυακών ταμείων για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους απεργούς.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Παρίσι, με την γαλλική αστυνομία να προχωρεί σε χρήση δακρυγόνων, όπως μεταδίδει το ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Οι σημερινές συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία έγιναν στην διάρκεια της διαδήλωσης κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν την διαδήλωση.

et appelée par l'intersyndicale contre la réforme des à
Les flics gazent massivement pour disperser les manifestants qui commençaient à ériger des barricades !!! 😠

232 people are talking about this
ΠΗΓΗ: Στοιχεία από το ρεπορτάζ των imerodromos.gr & topontiki.gr