ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απολογισμός – Νέο ΔΣ στον Σύλλογο Αργυραδιτών Αττικής



Απολογισμός – Νέο ΔΣ στον Σύλλογο Αργυραδιτών Αττικής 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/12 στο Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου, οδός Κολοκοτρώνη 36, (που παραχωρεί ο Δήμος, κάθε φορά, δωρεάν) η Γενική Συνέλευση και η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα  από τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών.
Εκ μέρους του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου μας, ο Γιώργος Καββαδίας (Μπέκος) αναφέρθηκε αναλυτικά στον πλούσιο απολογισμό δράσης του ΔΣ.


Κλείνουμε φέτος 6 χρόνια που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Συλλόγου μας. Μέχρι τώρα η ανταπόκριση των μελών και των φίλων σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες έδωσε μια νέα πνοή στον Σύλλογο μας που φέτος έκλεισε 50 χρόνια, μισό αιώνα ζωής. Εμείς ως ΔΣ έχουμε κάθε λόγο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο φέρνοντας κοντά στο Σύλλογό μας όλους τους Αργυραδίτες, γιατί τους θέλουμε όλους κοντά μας, χωρίς διαιρέσεις. Στο σημείο αυτό χρειάζεται να τονιστεί ότι όλα –ανεξαιρέτως - τα μέλη του ΔΣ έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες συμβάλλοντας στη μαζική παρουσία των Αργυραδιτών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Η συμβολή τους και στην επιτυχία του ήταν παραπάνω από πολύτιμη. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω δημόσια.

Ειδικότερα για το 2019 οι δράση του Συλλόγου μας:
1. Θεατρική Παράσταση για τα παιδιά των Αργυραδιτών και των φίλων με δωρεάν είσοδο, Σάββατο 22/12, ώρα 12, Αθηναϊκή Σκηνή με τον θίασο Καρουζέλ του Θωμά Πανδή
Ο Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών διοργάνωσε για τα παιδιά των μελών  και των φίλων την παιδική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με τον θίασο Καρουζέλ του Θωμά Πανδή στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη. Όμως δεν υπήρξε η ανταπόκριση σε αυτή τη σημαντική εκδήλψωση.

2. Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας
Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την ετήσια συνεστίασή του, στην αίθουσα «Έπαυλη»  την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 το μεσημέρι. Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η παρουσία των Αργυραδιτών και φίλων και γενικότερα η επιτυχία του χορού του Συλλόγου μας. Ο χορός μας, είχε ακόμα μεγάλη επιτυχία όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου, αφού περισσότεροι από 240 Αργυραδίτες και φίλοι του Συλλόγου μας τίμησαν με την παρουσία τους. Φυσικά πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για την προσέλευση περισσότερων συγχωριανών μας. Ωστόσο είναι θετικό ότι ο χορός του Συλλόγου έχει καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις των Κερκυραίων της Αττικής.

3. Η εκδήλωση για το τσούγκρισμα του αυγού - Άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου μας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδήλωση του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών για το «τσούγκρισμα τ’ αυγού» την Κυριακή 12 Μαϊου στο πάρκο της ΙΜ Δαφνίου, στο κέντρο «γιορτή», σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλον που ηρεμεί και εμπνέει κάθε επισκέπτη. Περίπου 250 Αργυραδίτες και φίλοι του Συλλόγου μας τίμησαν με την παρουσία τους για μια ακόμα φορά δημιουργώντας μια φιλική, κερκυραϊκή ατμόσφαιρα χαράς και ουσιαστικής επικοινωνίας. Με τη συμμετοχή των Γιώργου, Γιάννη και Ναπολέοντα Σκολαρίκη, τη χορωδία της ΟΣΚΑ.  Η εκδήλωσήμας συγκεντρώνει όλο και περισσότερους φίλους από όλο το νησί.

4. Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου – με τα «Κασάρια» (Casarians) & τους φίλους τους  για τα 50 χρόνια του ΣτεΑΑΚ

Η εκδήλωση αναφερόταν στην ίδρυση του Συλλόγου στις 8 Ιουνίου 1969. Πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου εκλέχτηκε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Κουλούρης (Μπατίστας) που ξεχώριζε για την προσφορά του στον Σύλλογο και τον τόπο. Δεκάδες άνθρωποι από τότε μέχρι σήμερα προσφέρουν, ώστε ο Σύλλογος να λειτουργεί και να σφυρηλατεί δεσμούς με τη γενέτειρα συμβάλλοντας στην πρόοδο. Επίσης η «Φωνή των Αργυραδιτών» 28 χρόνια αποτελεί τη γέφυρα των απανταχού Αργυραδιτών αναδεικνύοντας την Ιστορία, την παράδοση, αλλά και τα σύγχρονα προβλήματα του τόπου. Μετά το μήνυμα ενότητας τιμήθηκε για την προσφορά του ο συγχωριανός μας Βασίλης Καλούδης πρόεδρος του AOCTA (Σύνδεσμος Τουριστικώ Πρακτόρων Κέρκυρας). Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τα «Κασάρια» (Casarians) & τους φίλους που για μια ακόμα φορά συμμετείχαν ανιδιοτελώς  δείχνοντας  ότι εκτός από την καλλιτεχνική τους αξία, έχουν αρχές και ήθος. Το συγκρότημα «Κασάρια», “the Casarians” αποτελείται  από τους: Σάκη Καββαδία (Νικολούτσου), Βασίλη Καββαδία, Κώστα Κουλούρη (Ρόμπι), Tom Seefried και τον συνεργαζόμενο Γιάννη Γιαννιώτη Επίσης συμμετείχαν οι φίλοι τους: Γεωργία Αποστολοπούλου και Δημήτρης Πλασκασοβίτης, Μίλτο Σελλά και την Ξένια Πάλλα. Ευχαριστεί, επίσης, τον Γρηγόρη Κουλούρη, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Blue Sea για τη φιλοξενία!
Τα έσοδα της εκδήλωσης που ανέρχονται σε 550 ευρώ θα διατεθούν για το χωριό!

 7. Η «ΦΤΑ»: Αναφορά στη σημασία της έκδοσης της ΦτΑ και στην ποιότητά της.

 Προγραμματισμός:

1. Έκδοση του βιβλίου του αγαπητού μας δασκάλου και επίλεκτου μέλους του ΣτεΑΑΚ  Πορφυρίου Πανδή: «Βιώματα και Μνήμες από τα χρόνια της κατοχής»
2. Ο Χορός του Συλλόγου 23 Φλεβάρη στην «Έπαυλη»
3. Επαφές με βουλευτές και τοπικούς παράγοντες για τα προβλήματα του χωριού
4.  Εκδήλωση για το τσούγκρισμα του αυγού αρχές Μαϊου
5. Έργο – προσφορά στο χωριό
6. Εκδήλωση καλοκαιριού στις Αργυράδες

Οικονομικός απολογισμός

Έσοδα: 12. 663,66

Έξοδα:  8.180,08

Υπόλοιπο: 4.483,58 ευρώ

Σημείωση: Ο ΣτεΑΑΚ έχει το μεγαλύτερο υπόλοιπο των τελευταίων χρόνων.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με παρατηρήσεις και προτάσεις των μελών.

 Το Νέο ΔΣ

Γεωργοπάνος Νίκος
Καββαδία Ελένη 
Καββαδία Νικολέττα
Καββαδίας Αλέξης
Καββαδίας Γιώργος
Καββαδίας Διονύσης
Καταβάτης Χριστόδουλος
Καλούδης Ανδρέας 
Καλούδης Αχιλλέας
Καλούδης Ελευθέριος
Λιούμπας Νικηφόρος
Πανδής Σπύρος Χριστοφόρου

 Για τη γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα

Για τα μέλη και τους φίλους υπήρχε πλούσιος μπουφές με νόστιμες παραδοσιακές τηγανίτες, προσφορά της Μαρίας Καλούδη με ούζο, τσίπουρο, κουμ κουάτ και αναψυκτικά.


ΦΩΤΟ Φανή Φασούλα