ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

75.000 ευρώ για πλακόστρωση του παραδοσιακού οικισμού Αργυράδων – Δηλώσεις προέδρου ΔΣ Ι. Καββαδία




75.000 ευρώ για πλακόστρωση του παραδοσιακού οικισμού Αργυράδων – Δηλώσεις προέδρου ΔΣ Ι. Καββαδία
Μέρες γιορτινές με μια καλή είδηση για τις Αργυράδες. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας Ιωάννης Καββαδία ενημερώνει μέσω του www.argyrades.gr ότι δημοπρατείται το έργο πλακόστρωσης δυο τμημάτων του παραδοσιακού οικισμού Αργυράδων με 75.000 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 και αφορά ένα τμήμα στο Παναχώρι από την ελιά τα΄Αγιού (στην εκκλησιά του Αγίου Σπυρίδωνα) σε  μήκος περίπου 100 μέτρων  και ένα άλλο στο Κατοχώρι από την εκκλησιά της Παναγίας μέχρι Άη Γιάννη και Βίγλα. Μια καλή είδηση, γιατί με αυτό το έργο αποκαθίσταται και τονίζεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας και η ομορφιά του παραδοσιακού οικισμού των Αργυράδων.

Σύνδεση του παραδοσιακού οικισμού με την παραλία
Σε αποκλειστικές δηώσεις στο www.argyrades.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, Ιωάννης Καββαδίας τόνισε:

«Το έργο της πλακόστρωσης του παραδοσιακού οικισμού των Αργυράδων στο Παναχώρι και το Κατοχώρι είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι να ενταχθεί συνολικά η πλακόστρωση όλου του παραδοσιακού οικισμού σε πρόγραμμα ανάπλασης για να αναδείξουμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα, την αρχιτεκτονική και την ομορφιά του χωριού. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο τουρισμός αναπτύσσεται πια με βάση τους παραδοσιακούς οικισμούς. Για αυτό και σε βάθος τετραετίας θα επιδιώξουμε με έργα τη σύνδεση του χωριού με τον Άη Γιώργη με τον δρόμο από τη Βίγκλα μέχρι τις Λακκές».