ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα «Κοινωνικά» από τη «Φωνή των Αργυραδιτών», αρ. φ. 153 (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2019)


Τα «Κοινωνικά» από τη «Φωνή των Αργυραδιτών», αρ. φ. 153 (Σεπτέμβριος  –  Οκτώβριος 2019)


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γεννήσεις

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου γεννήθηκε το κοριτσάκι του Κωνσταντίνου Κοντονή (Μαρίας Μπέκου) και της Βαγγελή Παρασκευής στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσει.

Βαπτίσεις

Ο Χριστοδούλου Ιωάννης και Αθανασία Καββαδία Σταύρου (Νικολούτσου) βάπτισαν το αγόρι τους την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στις Αργυράδες. Του εδόθη το όνομα Σταύρος.

Ο Γεώργιος Καββαδίας Γρηγορίου (Μπότσορου) και της Άννας και η Στυλιανή Βρυώνη βάπτισαν το αγοράκι τους την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στις Αργυράδες. Του εδόθη το όνομα Γρηγόριος.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν.




Γάμοι





Ο Αρσένης Κουλούρης του Γεωργίου (Μπατσίλη) και της Βασιλικής και η Αικατερίνη Τριβυζά ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Το μυστήριο τελέστηκε στον ΙΝ Ιάσονος και Σωσιπάτρου στην Κέρκυρα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019. Πολλοί συγγενείς και φίλοι ευχήθηκαν στο ταιριαστό ζευγάρι «βίον ανθόσπαρτον». Ακολούθησε η γαμήλια δεξίωση και οι χοροί κράτησαν μέχρι  τις πρωϊνές ώρες.


Η «ΦτΑ» εύχεται στους νεόνυμφους να ζήσουν και να ευτυχήσουν.







Θάνατοι


Ένας καλός συνάνθρωπός μας, ο Βασίλειος Νίνος που κατοικούσε μόνιμα στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων (Αμούσες). απεβίωσε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 82 ετών. Αν και δεν ήταν Αργυραδίτης αγάπησε το χωριό μας στο οποίο κατοικούσε εδώ και πολλά χρόνια. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.


Η Ελένη Πανδή χήρα Σωκράτη άφησε την τελευταία της πνοή στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου κλείνοντας έναν πολύχρονο κύκλο ζωής σε ηλικία 87 ετών. Η Λένη ήταν καλή και εργατική και μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της  Σωκράτη (Αγροφύλακα) δούλεψαν σκληρά και τίμια για την οικογένειά τους. Ήταν κοινωνική και αγαπητή στο χωριό. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.


Στερνό ταξίδι για τη Μαγδαληνή Γιαννιώτη, χήρα Σπυρίδωνος που απεβίωσε σε ηλικία 90 χρονών στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Η Μαγδαληνή ήταν μια καλοσυνάτη γυναίκα που δούλεψε τίμια για την οικογένειά της, καλή σύζυγος και μητέρα. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες της Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.


Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καββαδίας (Τσικαμπιάλα) σε ηλικία 77 χρόνων την Πέμπτη 31/10. Ο Κώστας έφυγε σε νεαρή ηλικία από το χωριό και κατοικούσε στην Αθήνα. Δούλεψε σκληρά και δημιούργησε μια καλή οικογένεια. Ήταν άνθρωπος κοινωνικός και αγαπούσε το χωριό μας με το οποίο είχε δεσμούς μέχρι το τέλος της ζωής του. Απόδειξη για αυτό και η στενή σχέση και αγάπη για τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών που ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη. Ο Κώστας μαζί με την σύζυγό του έδιναν το παρόν σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου. Η παρουσία τους πάντα μας γέμιζε με ιδιαίτερη χαρά. Τους τελευταίους μήνες έδωσε σκληρή και άνιση μάχη με την αρρώστια με αξιοπρέπεια και γενναιότητα, αλλά υπέκυψε στο μοιραίο. Μέχρι τις τελευταίες μέρες επικοινωνούσε με τους ανθρώπους του Συλλόγου έχοντας πάντα έναν καλό λόγο να πει. Η απώλειά του είναι μεγάλη για την οικογένειά του, αλλά και όλους όσοι τον γνωρίζαμε. Η κηδεία του τελέστηκε στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου την Παρασκευή 1 Νοέμβρη και ο Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών κατέθεσε στεφάνι.


Η Γκίνη Άρτεμις, χήρα Χριστόδουλου,  απεβίωσε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τελευταία, ο θάνατός της ξάφνιασε τους συγγενείς και τα παιδιά της που έδωσαν αγώνα για να την κρατήσουν στη ζωή, όπως και, κυρίως, οι γιατροί στο σπίτι, αλλά και στο Νοσοκομείο που διακομίστηκε εσπευσμένα. Η Αρτέμη ήταν μια γυναίκα καλόκαρδη και αγαπητή σε όλο το χωριό,. Κοινωνική και δοτική, μαζί με τον σύζυγό της Λάκη δούλεψε σκληρά και δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια. Μεγάλωσαν τα παιδιά τους Ρούλα και Δημήτρη με αρχές. Η Αρτέμη έφυγε για το τελευταίο ταξίδι σε ηλικία 82 χρονών παίρνοντας πολλή αγάπη και φροντίδα από τα παιδιά και τα εγγόνια της και γενικότερα από τους ανθρώπους που ήταν γύρω της. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων.


 Η ΦΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των εκλιπόντων