ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκλεκτός του ΑΟΚ για τον πάγκο ο Ρομπέρτο Μπολάνο




Εκλεκτός του ΑΟΚ για τον πάγκο  ο Ρομπέρτο Μπολάνο

Με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε το θέμα του προπονητή η Κέρκυρα. Μία που έφυγε ο Λεωνίδας Βόκολος, μία που βρέθηκε ο επόμενος. Ρομπέρτο Μπολάνο ο εκλεκτός.

Με τον άξιο τεχνικό υπάρχει συμφωνία από χθες, μέρα που γιόρταζε και τα γενέθλιά του. Την Πέμπτη (28/11) θα κάνει την πρώτη του προπόνηση και θα γνωρίσει τους νέους του παίκτες. Θα κοουτσάρει κανονικά, συνεπώς, στο παιχνίδι που έπεται με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ο 49χρονος τεχνικός είναι γνωστός στο νησί και πανελλαδικά. Κοούτσαρε την Κασσιώπη το 2012-13, στη συνέχεια πήγε στην Ερμιονίδα και μετά ακολούθησαν Παναργειακός, Κρόνος και Λευκίμμη.

Ο Ρομπέρτο Μπολάνο γεννήθηκε στην Χιμάρα στις 27/11/1971 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομώνυμη ομάδα. Το 1990 αγωνίστηκε για πέντε μήνες στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας ( Δ΄ Εθνική), ενώ το 1991 μετακόμισε στην Κέρκυρα όπου αγωνίστηκε στον Α.Ο. Κέρκυρα μέχρι το 1997 στη Δ’ και Γ΄ Εθνική κατηγορία. 
Το 1998 πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια ( σε Γ’  και Β’  Εθνική) και το 2003 " μετακόμισε " στον Εθνικό Αστέρα, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2003-2004 την μοιράστηκε στον Εθνικό Αστέρα  και τον Α.Ο. Κέρκυρα ( Β Εθνική).

Για πρώτη φορά στην Κέρκυρα πήγε ως προπονητής, όταν μετακόμισε από τον Θεσπρωτό στον ΑΟΚ. Εκεί έμεινε για έξι σεζόν. Το 1998 πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου και εκεί παρέμεινε για πέντε χρόνια. Μετά ακολούθησε ο Εθνικός Αστέρας και στη υνέχεια η επιστροφή στον Βόλο για λογαριασμό της Νίκης.

Έχει υπάρξει και παίκτης-προπονητής με τη Βολίδα. Με αυτή πανηγύρισε εκτός των τοπικών τροπαίων (3 Κύπελλα, 2 Super Cup) και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Είναι το μοναδικό που έχει κερδίσει κερκυραϊκή ομάδα.

Γίνεται αντιληπτό πως οι Φαίακες προτίμησαν να πάνε σε μία κίνηση low budget. Ο στόχος, άλλωστε, είναι να βγει η φετινή χρονιά σχεδόν… τσάμπα ώστε να μπορούν να αποπληρωθούν τα ανοίγματα των προηγούμενων χρόνων.