ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απάντηση μαζική των φοιτητών στην κρατική καταστολή και τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ - ΒΙΝΤΕΟ


Μαζική η απάντηση των φοιτητών στην κρατική καταστολή και τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Μαζική απάντηση έδωσαν φοιτητές και φοιτήτριες στην αστυνομική καταστολή το πρωί της Δευτέρας με τα ΜΑΤ μέσα στην ΑΣΟΕΕ, στην κατάργηση του ασύλου και στο δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η πορεία, που οργανώθηκε αμέσως μετά τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και την εισβολή των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές που ζήτησαν την άρση της αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου τους, ξεκίνησε στις 7 από τα Προπύλαια, πέρασε από τη Βουλή και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι η πορεία ήρθε ως απάντηση στην αστυνομική επιχείρηση πρωτοφανούς αυταρχισμού και βιαιότητας σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας εναντίον φοιτητών και φοιτητριών στην ΑΣΟΕΕ, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στον χώρο του προαυλίου χώρου εγκλωβίζοντας εντός του περί τα 200 άτομα.



Εκτεταμένη ήταν η χρήση χημικών από την αστυνομία, ενώ καταγράφηκαν κλωτσιές και γροθιές των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών έξω από την είσοδο του Πανεπιστημίου. Μετά από καλέσματα φοιτητικών και άλλων οργανώσεων, εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ, όπου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, οι φοιτητές απεγκλωβίστηκαν.

The Press Project