ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με επιτυχία το μάζεμα της ελιάς τ’ Αγιού στις Αργυράδες


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση για το μάζεμα του καρπού της ελιάς τ’ Αγιού Σπυρίδωνα του Παναχωρίτη στις Αργυράδες που πρόσφατα ανακηρύχτηκε σε διατηρητέο μνημείο της φύσης.
Αρκετοί Αργυραδίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και σε μια ωραία ατμόσφαιρα έδειξαν πόσο αναγκαία και πολύτιμη είναι η συλλογική προσπάθεια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυράδων σε ανάρτησή του αναφέρει:

Ο πολύτιμος καρπός θα οδηγηθεί άμεσα στο λουτρουβιό για άλεσμα. Ευχαριστούμε όλη τη παρέα που βοήθησε στην όμορφη αυτή δράση.

Ακολουθείστε μας,όλοι μαζί για το χωριό μας.







Η «Ελιά τ΄ Αγιού Σπυρίδωνα Παναχωρίτη» διατηρητέο μνημείο της φύσης

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η «Ελιά τ΄Αγιού Σπυρίδωνα Παναχωρίτη» στις Αργυράδες κηρύχτηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου


Με βάση την απόφαση η «Ελιά τ΄ Αγιού» έχει ιδιαίτερη βοτανική, οικολογική, αισθητική, ιστορική και πολιτισμική αξίας και μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό πόρο.

Η  συγκεκριμένη  ελιά, είναι  μια  από  τις  μεγαλύτερες  ελιές , όχι  μόνο στην  Κέρκυρα,  αλλά  σε  όλη την  Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση η επιφάνεια της βάσης του κορμού ανέρχεται σε 12.45 τετραγωνικά μέτρα, η περίμετρος του δένδρου στη βάση του κορμού 21.66 m, η μεγαλύτερη διάμετρο κορμού 4.35 m και η μικρότερη 0.55 m.