ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τίτλοι τέλους για τον ΑΟ Βασιλάτικα: – «Πολιτεία και ΕΠΟ οδηγούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον θάνατο!»



Τίτλοι τέλους για τον ΑΟ Βασιλάτικα: –  «Πολιτεία και ΕΠΟ οδηγούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον θάνατο!»

Ο ΑΟ Βασιλάτικα είναι μια από τις συμπαθέστερες ομάδες του νησιού, αφού  3 – 4  άνθρωποι κρατούσαν μια ομάδα - εκπρόσωπο ενός γραφικού χωριού 200 κατοίκων για χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ.

Φέτος μετά από 32 χρόνια παρουσίας ο ΑΟ Βασιλάτικα δεν έχει και δε θα δηλώσει συμμετοχή στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας, για την επερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, λόγω αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων. 

Η Διοίκηση του Σπύρου Βλαχόπουλου, του «Πόλιου», που υπηρετεί την ομάδα επί 33 ολόκληρα χρόνια εξέδωσε μια εύστοχη και καυστική ανακοίνωση:

«Πολιτεία και ΕΠΟ οδηγούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον θάνατο!

Πολιτεία και ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δε βοηθούν το ποδόσφαιρο, αλλά λειτουργούν ως φοροεισπράκτορες με συνέπεια η λειτουργία τους να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη. Επιχορήγηση δεν υπάρχει, ούτε από την Πολιτεία, ούτε από την ΕΠΟ. Τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα αύξησαν δραματικά τα έξοδα λειτουργίας. Από το υστέρημά μας, καλούμαστε να πληρώσουμε το αθλητικό υλικό, τα παράβολα, τις διαιτησίες, τους γιατρούς, τα πρόστιμα κι ένα σωρό άλλα έξοδα. Τώρα, μας υποχρεώνουν να προσλάβουμε και διπλωματούχο προπονητή. Αναγκαζόμαστε να αγωνιζόμαστε σε γήπεδα καρμονιόλες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, γήπεδα που συντηρούνται από τα φτωχά ταμεία των ομάδων. Για όλα αυτά τα προβλήματα στείλαμε πέρυσι αναλυτικό υπόμνημα στη ΓΓΑ. Αλλά ακόμα … περιμένουμε απάντηση.

Δεν είναι τυχαίο που τόσες ομάδες έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει, αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν και αδιαφορούν. Μετά από 32 χρόνια συνεχούς παρουσίας στις διοργανώσεις της ΕΠΣΚ, είμαστε αναγκασμένοι φέτος να αποσυρθούμε εξαιτίας των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων».

Η Ιστορία του ΑΟ Βασιλάτικα

Ο Αθλητικός Όμιλος Βασιλατίκων ιδρύθηκε το 1983 από μια παρέα νέων ανθρώπων καθαρά για χόμπυ και από αγάπη για το άθλημα του ποδοσφαίρου. Αυτός που είχε την ιδέα για την ίδρυση της ομάδας και αυτός που ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες είναι ο Βλαχόπουλος Σπυρίδων του Θεοφίλου(Πόλιος) ο οποίος παραμένει ενεργό μέλος της ομάδας.

Στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας συμμετέχει από το 1988 μέχρι και σήμερα συνεχώς και αναδείχτηκε πρωταθλητής στην Γ' κατηγορία τρεις φορές την περίοδο 1998-99 και 2002-2003 και από τότε συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β'κατηγορίας.Την χρονιά 2012-13 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια ομάδα στην Β' κατηγορία και συμμετέχει στην Α' κατηγορία Κέρκυρας όπου υποβιβάζεται. Την επόμενη χρονιά τερματίζει 3ος στην Βαθμολογία και αγωνίστηκε στα μπαράζ όπου έχασε την άνοδο στα πέναλτι από τον Εθνικό Περουλάδων. 


Τίτλοι
ΕΠΣ Κέρκυρας Γ κατηγορία:
Πρωταθλητής/τρια (3): 1998–1999, 2002–2003,
ΕΠΣ Κέρκυρας Β κατηγορία:
Πρωταθλητής/τρια (1): 2012–2013