ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σύσκεψη στο Υπ. Εσωτερικών για τους υπό διάσπαση νέους δήμους – Άστεγος ο δήμος Νότιας Κέρκυρας




Σύσκεψη στο Υπ. Εσωτερικών για τους υπό διάσπαση νέους δήμους – Άστεγος ο δήμος Νότιας Κέρκυρας

Υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εσωτερικών και αρμόδιου για θέματα αυτοδιοίκησης Θοδωρή Λιβάνιου και παρουσία των Διευθύνσεων του Υπουργείου και των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/7 το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη της νέας πολιτικής ηγεσίας με τους Δημάρχους των υπό διάσπαση δήμων της χώρας!

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν τόσο οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι των νέων δήμων, όσο και οι απερχόμενοι Δήμαρχοι των δήμων που πρόκειται να διασπαστούν από την 1η Σεπτέμβρη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε σαφές από τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τον ίδιο τον Υφυπουργό ότι με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο η διάσπαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι νέοι Δήμοι από τον Σεπτέμβρη.

Το σκεπτικό που υπήρχε σε αυτοδιοικητικούς ότι με απευθείας αναθέσεις των υφιστάμενων Δήμων θα μπορούσαν να λειτουργήσουν το πρώτο χρονικό διάστημα αποκλείστηκε από τους Διευθυντές του Υπουργείου για νομικούς λόγους.

Εκείνο που απαιτείται πλέον να γίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες είναι να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου προκειμένου να προσπελαστούν τα προβλήματα και να συγκεκριμενοποιηθούν ασάφειες του Νόμου.

Ειδικότερα οι νέοι δήμοι της Κέρκυρας και εν πρώτοις  της Βόρειας και της Νότιας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για να λειτουργήσουν. Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας δεν έχει καν κτίριο για να στεγαστεί!