ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Λιγότερο μαύρος με κάθε του επιτυχία είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σύμφωνα με 9 στους 10 Έλληνες


Λιγότερο μαύρος με κάθε του επιτυχία είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σύμφωνα με 9 στους 10 Έλληνες


Λιγότερο μαύρος και περισσότερο Έλληνας με κάθε νίκη που σημειώνει είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σύμφωνα με 9 στους 10 Έλληνες, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Όπως προκύπτει από πολυετή έρευνα του ΕΜΠ που πραγματοποίησε σε συνεργασία με τη Βιβεχρώμ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θεωρείται σήμερα από τους Έλληνες πολύ λιγότερο μαύρος σε σχέση με την αρχή της έρευνας, η οποία ξεκίνησε όταν ο διάσημος μπασκετμπολίστας βρισκόταν στην αρχή της καριέρας του.

Από την έρευνα προκύπτει ότι πριν από μερικά χρόνια 10 στους 10 Έλληνες θεωρούσαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ‘κατάμαυρο ή πολύ μαύρο’ ενώ μετά την πρόσφατη ανάδειξη του ως MVP στο ΝΒΑ, 9 στους 10 τον θεωρούν ‘σχεδόν άσπρο ή Μαϊκλ Τζάκσον’ έως ‘κατάλευκο σαν το απάτητο χιόνι’.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με την έρευνα, με αρκετή καθυστέρηση σημειώνεται αύξηση στα ποσοστά των πολιτών που θεωρούν πλέον τον Γιάννη Αντετοκούνμπο Έλληνα, αφού παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγάλωσε στην Ελλάδα, πήγε σχολείο στην Ελλάδα, έπαιξε μπάσκετ για την Ελλάδα και ευχαριστεί με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα, τώρα που έφτασε στην κορυφή του ΝΒΑ απέδειξε ότι είναι πραγματικός Έλληνας.

ΑΠΟ TO VATRAXI