ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Άξιος κυπελλούχος ο Θιναλιακός 3 – 0 τον Αστέρα Πετριτή




Άξιος κυπελλούχος ο Θιναλιακός 3 – 0 τον Αστέρα Πετριτή

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, κυρίως στο Β΄ ημίχρονο,  στο γήπεδο της ΕΠΣΚ σήμερα Σάββατο 20/4, ο Θιναλιακός αναδείχτηκε κυπελλούχος Κέρκυρας κάνοντας το νταμπλ.  Ο Θιναλιακός απέναντι στον πολύ καλό Αστέρα ήταν πιο αποτελεσματικός και άξια κατέκτησε το κύπελλο έχοντας αποκλείσει σε διπλούς αγώνες τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής ΑΕ Λευκίμμης και Κρόνο Αργυράδων.

Με ευκαιρία για τον τυπικά γηπεδούχο Θιναλιακό ξεκίνησε ο αγώνας στο 1', όταν ο Κριεζής πλάσαρε λίγο άουτ. Σε ένα ισορροπημένο Α΄ ημίχρονο, χωρίς μεγάλες φάσεις με εξαίρεση το τελευταίο δίλεπτο. Στο 43' σημαντική ευκαιρία για τον Αστέρα να ανοίξει το σκορ μετά από ενέργεια του Χρ. Γεωργοπάλη που σέρβιρε στον αδελφό του Νίκο που σούταρε  άουτ. Άμεση αντίδραση από τον Θιναλιακό με τον Αγόρα να πλασάρει από ευνοϊκή θέση και ο Πισσιάνης να αποκρούει σωτήρια

Στις αρχές του Β΄ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51΄ο Παπαρούνας αξιοποίησε λάθος στην άμυνα του Αστέρα  και με πλασέ έγραψε το 1 – 0. Στο 57' ο Χρ. Γεωργοπάλης σε μια επίδειξη ομαδικού πνεύματος δε σούταρε από ευνοϊκή θέση και προτίμησε να πασάρει για να χαθεί η ευκαιρία για το 1 – 1. Ο Κλοντιάν στο 59΄απείλησε για το 2- 0. Στο 66΄ο Ασπιώτης εκτέλεσε φάουλ απειλώντας την εστία του Θιναλιακού, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Πισσιάνης στο 68΄πραγματοποίησε άλλη μια πολύ καλή απόκρουση σε σουτ του Αγόρα.

Στο 70΄ο Θιναλιακός θεμελίωσε τη νίκη του, όταν ο Κροκίδης με κεφαλιά αξιοποίησε την πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ του Αγόρα διαμορφώνοντας το 2 – 0.

Ο Αστέρας στη συνέχεια πίεσε, έπαιξε πιο ανοιχτά, αλλά έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν ο Αργυρός πραγματοποίσε εκπληκτική απόκρουση σε ενέργεια του Δ. Στούπα.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Θιναλιακό το γκολ του Μπαρντι στο 89΄που διαμόρφωσε το τελικό 3 - 0

Διαιτησία: Νικόπουλος, Κάντας, Μιχαλάς

Οι συνθέσεις

ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ (Π. Κορομπόκης): Αργυρός, Κούδας, Κροκίδης, Κλ. Μπάρντι, Ερ. Μπάρντι, Κριεζής, Αγόρας, Ματσοβίλα, Παπαρούνας, Αρμένης. Έπαιξε και ο Λυκόκας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ(Β. Ξάνθης): Πισσιάνης, Ιωακειμίδης, Π. Λέσσης, Καρράς, Πολύζος, Κούμπους, Γαρδικιώτης, Μάμαλος, Χρ. Γεωργοπάλης, Δ. Ισερης, Ν. Γεωργοπάλης. Έπαιξαν και οι: Δ. Στούπας , Καλούδης. Α. Ίσερης


Οι εισπράξεις θα διατεθούν στον ποδοσφαιριστή της Βολίδας, Ι. Πάγκαλη που τραυματίστηκε πριν από λίγο καιρό.  Στο ημίχρονο τιμήθηκε ο Κρόνος για την άνοδό του στη Football League. Διεξήχθησαν και οι τελικοί παίδων.  Στην κατηγορία παίδων (Κ14) κυπελλούχος ήταν ο Ορφέας Κανονιού, που νίκησε τον Αχιλλέα Νυμφών, ενώ στην κατηγορία νέων (Κ16) ο ΑΟ Κασσιόπης που νίκησε τη Θύελλα.

Η ανακοίνωση του Αστέρα:

Ήττα για τον Αστέρα με 3-0 στον τελικό κυπέλλου από τον Θιναλιακο, ο οποίος δίκαια αναδεικνύεται κυπελλούχος Κέρκυρας. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με εκατέρωθεν φάσεις αλλά χωρίς γκολ.

 Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Θιναλιακου μπήκε πιο αποφασιστικά και έφτασε στην επίτευξη 3 τερμάτων. Ζητούμε μια μεγάλη συγνώμη από τους φιλάθλους μας για αυτήν την εμφάνιση, αλλά όπως έδειξε το παρελθόν, η ομάδα μας θα βγει πιο δυνατή. 

Το αγωνιστικό κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο αγώνας επισκιάστηκε από τον σοβαρό, όπως φαίνεται, τραυματισμό του Παναγιώτη Λεσση, ο οποίος σε μια ανύποπτη φάση έπεσε στο έδαφος σφαδαζοντας. Ο εκ των αρχηγών του Αστέρα στέκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άτυχος στο τελευταίο παιχνίδι, καθώς στο περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος, πάλι απέναντι στον Θιναλιακο, αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε με 16 αγωνιστικές. 

Η οικογένεια του Αστέρα είναι δίπλα του και η σκέψη όλων σε αυτόν. Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο μας για την συγκλονιστική του στήριξη!