ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνέντευξη του Γιάννη Σιώπη, DJ – Παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής στο www.argyrades.gr -Για το φεστιβάλ της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής – «Να προβάλουμε την Κέρκυρα και την Ελλάδα παγκοσμίως»


Συνέντευξη του Γιάννη Σιώπη, DJ – Παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής στο www.argyrades.gr

Για το φεστιβάλ της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής – «Να προβάλουμε την Κέρκυρα και την Ελλάδα παγκοσμίως»
 
Μια τυχαία συνάντηση στο Πανηγύρι του Κρόνου με τον Γιάννη Σιώπη ήταν η αφορμή για αυτή τη συνέντευξη. Ο Γιάννης Σιώπης DJ – Παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής με εξαιρετικές εμφανίσεις στα μεγαλύτερα  φεστιβάλ (Tomorrowland - Burning man - Africa Burn - Extrema - Love Parade κτλ) βρίσκεται στο Rooster  των μεγαλύτερων Agency, όπως Music Factory   με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως Moby - Chemical Brothers - Prodigy - Umek - Timbaland και άλλους .
Ένας νέος άνθρωπος που εκτός από τις ικανότητες και το ταλέντο ξεχωρίζει για την απλότητα του χαρακτήρα και την ευθύτητά του και κυρίως για την αγάπη, το πάθος του για τη μουσική . Παιδί Ελλήνων μεταναστών ασχολήθηκε με την μουσική  στη Γερμανία σε ηλικία 11 χρονών και έπαιζε σε φιλαρμονική κλασική τρομπέτα και κλαρίνο. Από 16 χρονών ασχολήθηκε ως DJ – Παραγωγός . Έχει σπουδάσει, επίσης Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη. Γρήγορα κατάλαβε ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχαν προοπτικές και μετακομίζει  στο Βερολίνο που θεωρείται η έδρα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής . Γίνεται  resident  στο   Club Casino (το πιο hot spot του Βερολίνου).
Εκεί γνωρίζεται με  τον Damien Lasarus και τον παίρνει μαζί του στο Λονδίνο. Ο ίδιος θεωρεί ότι ήταν μεγάλη του τιμή o Damian Lazarus να επιλέξει για πρώτο release της εταιρίας του Crosstown rebels κομμάτι του ,που ήταν το εφαλτήριο για την άνοδό του στους κορυφαίους DJs  ως Silversurfer με εξαιρετικές εμφανίσεις από το 2008 σε φεστιβάλ και Clubs ( Fabric London -The End - Space Ibiza- D Edge - Sao Paolo και πολλα αλλά) δίπλα σε κορυφαίους του είδους, όπως ο Jemie Jones, Damien Lasarus, Kiki και άλλοι.
Το εκπληκτικό με τον Γιάννη Σιώπη που δείχνει το ήθος και την ταπεινότητά του είναι ότι το 2008 στο απώγειο της καριέρας του, είναι ότι σταμάτησε να εμφανίζεται ως Silversurfer, «για να ταπεινωθώ», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος.
Μετακομίζει στο Μεξικό, ζει για κάποιο διάστημα στην ζούγκλα και ξαναεπιστρέφει στο Βερολίνο. Κτυπάει την πόρτα της Get Physical (μιας από της μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες του Βερολίνου  με το όνομα Siopis μιλώντας ελληνικά (κρύβοντας ότι είναι ο Silversurfer). Από εδώ ξεκινάει η καριέρα του Γιάννη ως SIOPIS με την  μεγάλη επιτυχία το Realy Love ya. Στην Ελλάδα δεν γίνεται και τόσο αποδεκτός και ο λόγος είναι ότι τους μιλάει …. ελληνικά . Ως Siopis έχει καθιερώσει το δικό του, ξεχωριστό στυλ.
Το 2012 δημιουργεί την  δική του δισκογραφική εταιρεία, το Mangali, που το όνομά της εμπνεύστηκε από τους γονείς του που χρησιμοποιούσαν τη λέξη μαγκάλι, δηλαδή την σπίθα της φωτιάς, τη δημιουργία.
Πολύ σημαντικά  τα φετινά σχέδια του για τη διοργάνωση Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής στην Κέρκυρα 12 – 15 Αυγούστου 2017 παρά τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε. Ένα φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών με καλλιτέχνες παγκόσμιου κύρους που δεν είναι υποστηριζόμενο από κρατικούς ή τοπικούς θεσμούς και οργανώσεις, αλλά ανεξάρτητο και με ελεύθερη είσοδο, ευελπιστώντας οι Κερκυραίοι να το αγκαλιάσουν και οι Φορείς της Κέρκυρας να βρουν τρόπο να το στηρίξουν παραμερίζοντας την γραφειοκρατία .
Ακολουθεί η ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο www.argyrades.gr
1.     Πώς βρέθηκες Γιάννη στο νησί μας
Ήρθα για το φεστιβαλ, πέρυσι τον Δεκαπενταύγουστο, γνωρίστηκα με τον  Σπύρο και τα βρήκαμε. Ταξιδεύουμε μαζί. Έχει γίνει Manager μου και ασχολείται με τη  δισκογραφική εταιρεία μου. Τα … κουμπαριασαμε, λοιπόν,  και προχωράμε μαζί .
Σημαντικό ρόλο για  το φεστιβάλ  έπαιξε και η γνωριμία μου με τον Φίλιππο Σγούρο που έχει Χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στο άλμα επί κοντώ. Ο Φίλιππος έχει πολλή αγάπη για τη μουσική και για τον τόπο του είναι και αυτός DJ και Παραγωγός. Πέρυσι στη συνάντησή μας στο Βερολίνο έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να κάνουμε ένα παγκόσμιο άλμα ( εδώ χαμόγελα ) γνωρίζοντας της δυσκολίες που θα περνούσαμε σε αυτό μας το εγχείρημα. Σε κάποια φάση λόγω της γραφειοκρατίας κάναμε κάποια παύση.
 
2.    Πώς και γιατί αποφάσισες να διοργανώσεις το φεστιβάλ στην Κέρκυρα;
Η Κέρκυρα έχει προϊστοίια και μουσική  κουλτούρα  με τις φιλαρμονικές και της σχολές χορού. Πανέμορφο μέρος ,ιδανικό για να φιλοξενήσει κάτι το φιλόδοξο
 
3.    Γιατί έχετε επιλέξει ιδιωτικούς χώρους, όπου θα γίνει το φεστιβάλ και όχι δημόσιους, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο;
Γιατί υπάρχει πολύ μπέρδεμα και γραφειοκρατία και δε βρήκαμε άκρη. Πόρτες κλεισμένες παντού. Επιλέξαμε την ελεύθερη είσοδο και για λόγους μουσικής παιδείας, για να ακούσει ο κόσμος καινούρια ακούσματα, γιατί στην Ελλάδα παρόλο που υπάρχει μουσική παιδεία, χρησιμοποιείται η ελληνική μουσική για κερδοσκοπία. Ο σκοπός μας δεν είναι κερδοσκοπικός και ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες που έρχονται από αγάπη και όχι για το κέρδος, για να στηρίξουν το φεστιβάλ. Είναι το πρώτο φεστιβάλ παγκοσμίως με ελεύθερη είσοδο.
4.    Ποια οφέλη μπορεί να αποκομίσει το νησί από αυτό το φεστιβάλ;
Πριν γίνει ένα ανάλογο φεστιβάλ στο Εδιμβούργο, το Εδιμβούργο ήταν μια «νεκρωμένη» πόλη. Μετά το φεστιβάλ, η πόλη αυτή πήρε ζωή. Έτσι πιστεύω ότι το φεστιβάλ θα βοηθήσει την Κέρκυρα και στον τουρισμό. Θα προσελκύσει τουρίστες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια συνδέεται με την τουριστική προβολή του νησιού .Εκτός φυσικά από αυτό που προαναφέραμε ότι η Κέρκυρα μπαίνει πια στο «ρούστερ» των μεγάλων φεστιβάλ της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής και πάνω της στρέφονται όλα τα βλέμματα των φίλων της  ηλεκτρονικής  dance σκηνής .
 
5.    Θα έχει συνέχεια αυτό το φεστιβάλ;
Ευελπιστούμε να έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί κι από το πώς θα το δεχτούν οι Κερκυραίοι. Το σχέδιό μας είναι να μπερδεύσουμε  στην dance σκηνή, τον σύγχρονο ήχο  με τον κλασικό βάζοντας και αλλά στοιχεία (χορό, σύγχρονη τεχνολογία και άλλες τέχνες). Το υλικό στην Κέρκυρα υπάρχει, από ό,τι πληροφορήθηκα υπάρχει και στο πανεπιστήμιο τμήμα ηλεκτρονική μουσικής. Υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε ένα  δικό μας project που θα μπορέσουμε να το ταξιδέψουμε στα μεγάλα φεστιβαλ. Αυτό είναι το σχέδιο, Εμείς μπορούμε να το κάνουμε, γιατί έχουμε και την εμπειρία και διαθέτουμε και το μηχανισμό που μπορεί να το στηρίξει .
 6.    Ποιος είναι ο ρόλος σου ως καλλιτεχνικός διευθυντής;
Να προστατεύσω την ποιότητα του project  και να μην υπάρχουν επιτροπές και παρα-επιτροπές που θα επιβάλλουν ποιοι θα παίξουν στο φεστιβάλ με τη λογική του βάλε τους «δικούς μας» και χωρίς ποιότητα. Με το θεσμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή γίνονται τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο. Στην Ελλάδα το είχε καθιερώσει ο Θάνος Μικρούτσικος στο φεστιβάλ της Πάτρας για πρώτη φορά.
7.    Πώς νιώθεις για αυτήν την προσπάθεια για τη διοργάνωση του φεστιβάλ και ποιες είναι οι τελευταίες σου σκέψεις;
Η αγάπη για τη μουσική μου δίνει ώθηση και εύχομαι να είναι επιτυχημένο. Μεγαλη μου χαρά που θα γίνει τοReunion Kiki&Silversurfer στην Κέρκυρα στο Royal Baths Mon Repo.Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου τους καλλιτέχνες για  την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Και φυσικά το www.argyrades.gr . Χάρηκα για την προσωπική μας γνωριμία.