ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πούλησαν στον Εμίρη του Κατάρ την Οξυά που είναι Natura και τώρα λένε ότι φταίει ο… Τσίπρας!


Πούλησαν στον Εμίρη του Κατάρ την Οξυά που είναι Natura και τώρα λένε ότι φταίει ο… Τσίπρας!
Πριν από τέσσερα χρόνια έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνιμ αγόρασε το νησάκι Οξυά στις Εχινάδες, προκειμένου να φτιάξει πολυτελείς βίλες στις γυναίκες του και αλλά και ένα πρωτότυπο προορισμό σύγχρονης τέχνης.

Ωστόσο, αν και ο Εμίρης έχει αγοράσει και άλλα νησάκια των Εχινάδων γύρω από την Οξυά δεν έχει γίνει τίποτα. Αιτία η γραφειοκρατία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αλ Θάνι με το δυσκίνητο ελληνικό κράτος.

Το νησί είχε πωληθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά στον Εμίρη του Κατάρ παρά το γεγονός ότι ανήκει στο δίκτυο Natura και τώρα λένε ότι τους φταίει ο Τσίπρας.

Εκτός από την Οξυά, ο Εμίρης του Κατάρ έχει αγοράσει μια τεράστια έκταση στη Ζάκυνθο για τουριστική εκμετάλλευση ,ενώ έχει αγοράσει και ένα ξενοδοχείο στην Κέρκυρα.

Καμία από αυτές, όμως, δεν προχωρά, γιατί τον Αλ Θάνι κυνηγούν το δασαρχείο, η εφορία, η εκκλησία Ζακύνθου, η πολεοδομία και ο ΟΑΕΔ.

Στην περίπτωση της Οξυάς, η ΔΟΥ Πατρών προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του εν λόγω νησιού αυξάνοντας το σχετικό ποσό από 559.600 ευρώ στα 9.506.343,28 ευρώ και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον επενδυτή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επένδυση στη Ζάκυνθο, έχουν εμφανιστεί διάφοροι διεκδικητές τμημάτων της έκτασης των 15.000 στρεμμάτων που απέκτησε το 2014 ο κ. Αλ Θάνι. Μεταξύ αυτών και η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων, η οποία διεκδικεί 3.000 στρέμματα.

Στο πλευρό της Ι. Μ. Ζακύνθου έχει ταχθεί και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

kontranews.gr