Ένα ασυνήθιστο γιαχνί από την
Κέρκυρα, πλούσιο σε χρώματα με πολλά αρωματικά.
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος μαγειρέματος: 50′
Έτοιμο σε:
1:10 ‘
Υλικά
1 κιλό λάχανο καθαρισμένο και κομμένο σε
μικρά κομμάτια
250γρ. φύλλα από παντζάρια πλυμένα και χονδροκομμένα
50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μάραθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πράσα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
250γρ. φύλλα από παντζάρια πλυμένα και χονδροκομμένα
50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μάραθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πράσα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Πηγή: Olivemagazine.grΠροσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του.
facebook
twitter
google+
fb share