ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Βαριά κατηγορία για ιερέα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα – Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου…



 Βαριά κατηγορία για ιερέα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα – Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου…
Από την ανακοίνωση του Μητροπολίτης Κερκύρας  Νεκτάριου επισημοποιείται ένα πολύ σοβαρό γεγονός που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας.
Βάσει των πληροφοριών μήνυση κατατέθηκε από τους γονείς 16χρονης  απευθείας στην Εισαγγελία Κέρκυρας , για ασέλγεια σε βάρος της προ εξαετίας παρά φύση και κατά φύση. Σήμερα το κορίτσι είναι 16 ετών τότε ήταν 10 . Η προκαταρκτική έρευνα είναι σε εξέλιξη .

καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία της Κέρκυρας, ο ιερέας φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικη σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας, καθώς οι γονείς του κοριτσιού υπέβαλαν μήνυση εναντίον του στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας όπου έχει διαταχθεί η προανάκριση.
 Ο Μητροπολίτης μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στην Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.
Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιότατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.
Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.
Δυο ιερείς αποσχηματίστηκαν
Δυο ιερείς αποσχηματίστηκαν από τη διοικούσα εκκλησία με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ του START

Στην πρώτη περίπτωση ιερέας κατηγορήθηκε για τέλεση πολιτικού γάμου μετά το θάνατο της συζύγου του έχοντας μάλιστα αποκτήσει παιδί με τη συμβία του. Η απόφαση για τη διοικούσα εκκλησία ήταν μονόδρομος όπως είπαν στο START εκκλησιαστικοί  κύκλοι . Ο ιερέας αποσχηματίστηκε .

Η δεύτερη περίπτωση που θεωρείται πιο σοβαρή εξελίσσεται τους τελευταίους 3 με 4 μήνες όπου ιερέας κατηγορήθηκε για την απόσπαση ενός σεβαστού ποσού από το ταμείο της ενορίας στην οποία υπηρετούσε καθώς και για Μοιχεία …

Μετά τη γνωστοποίηση των στοιχείων και την έρευνα που έγινε  από τη Μητρόπολη , το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε  τον αποσχηματισμό του ενώ η υπόθεση πια για την κλοπή των χρημάτων εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια .