Ηλιοβασίλεμα στο Νήσο (Ίσσο) |
Μειώνονται οι «γαλάζιες σημαίες» στην Κέρκυρα – Μόλις 10 το 2019!
Μειώνονται χρόνο με το χρόνο οι «γαλάζιες σημαίες» για την Κέρκυρα. Μόλις 10 το 2019 έναντι 12 το 2018. Δύο παραλίες έχασαν τις Γαλάζιες Σημαίες τους, αυτές τους Αλμυρού και της Δασιάς.
Πέντε – έξι χρόνια πριν ήταν υπερτριπλάσιες! Το 2014 η Κέρκυρα είχε φτάσει τις 30. Το 2013 35 γαλάζιες σημαίες!
Υποβάθμιση;
Άγιος Γεώργιος (Λακές) Αργυράδων. Πανέμορφη παραλία, χωρίς γαλάζια σημαία |
2η η Ελλάδα
Η Πανέμορφη παραλία στον Μαραθιά, χωρίς γαλάζια σημαία |
Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα σήμερα στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.
Οι εννιά παραλίες της Κέρκυρας
1. Canal d’Amour
2. Άγιος Ιωάννης Περιστερών/Marbella Corfu
3. Αλυκές Ποταμού/Family Life Kerkyra Golf
4. Δαφνίλα/Grecotel Daphnila Bay Dassia
5. Ίσσος/Labranda Sandy Beach Resort
6. Κάβος/Mayor Capo di Corfu
7. Κομμένο/Corfu Imperial
8. Κοντόγιαλος/Mayor Pelekas Monastery
9. Κοντόκαλι/Kontokali Bay Resort
Γαλάζια σημαία έλαβε και η Μαρίνα Γουβιών, όπως και το 2018.
Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»
Γαρδένο Βιταλάδων: Πανέμορφη παραλία χωρίς γαλάζια σημαία |
Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.
Το 2017 ξεκίνησε η εφαρμογή του Προγράμματος για τα σκάφη αειφόρου τουρισμού στη χώρα μας. Το Πρόγραμμα αφορά εταιρείες που διαχειρίζονται τουριστικά σκάφη και βραβεύονται για την αειφόρο διαχείριση τους, όταν συμμορφώνονται με 51 κριτήρια σε γενικές κατηγορίες, αλλά και με επιπλέον κριτήρια σε ειδικές κατηγορίες, όπως τα καταδυτικά σκάφη.
Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που έκλεισε το 2016, 65 χρόνια αδιάλειπτης δράσης σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 δίκτυα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. (www.eepf.gr)
facebook
twitter
google+
fb share